Anchetă în cazul bărbatului din Tulcea care a fost agresat de mai mulți polițiști

Ultima actualizare: 09-06-2020 17:46

Parchetul Militar, dar și conducerea Jandarmeriei din Tulcea au declanșat anchete pentru a se stabili dacă un echipaj al forțelor de ordine a intervenit legal în incidentul de lângă localitatea Mihail Kogălniceanu.

Un bărbat de 50 de ani acuză oamenii legii că l-au tratat cu brutalitate. La rândul lor, agenții susțin că individul era băut și că ar fi atacat cu un bici echipajele de intervenție.

Scenele s-au petrecut luni după-amiază pe un câmp de lângă localitatea Mihail Kogălniceanu.

Bărbatul de 50 de ani susține că a fost oprit fără motiv de polițiști și de jandarmi, în timp ce oamenii legii spun că omul era băut, lucru confirmat și de alcool test.

Martorii incidentului spun că forțele de intervenție au folosit spray paralizant asupra unui copil.

Niculai Varvara – victima: ”S-au urcat în mașină și au venit după mine m-au dărâmat jos din căruță, m-au luat la bătaie, mi-au pus cătușele mi-a dat cu spray paralizant, la copil de 4 ani. Plângea copilul, fugea pe camp„.

În fața acuzațiilor, reprezentanții jandarmilor susțin că au dat cu spray doar în dreptul calului, ca să-l oprească.

Sergent major Șerban Anca Maria purtător de cuvânt IJJ Tulcea: ”Întrucât bărbatul în cauză s-a opus imobilizării aruncând cu pietre și sticle în forțele de ordine, jandarmii au fost nevoiți să folosească mijloacele lacrimogene„.

Bărbatul mai spune că deși el nu ar fi opus rezistență, agenții l-au lovit și pe el și pe soția lui.

Niculai Varvara: ”Trântit din căruță, cu capul de pietre m-a lovit, m-a zgâriat pe picioare, m-a bătut cu bocancii cu pumnii, mi-a strâns cătușele la mână până s-au învinețit mâinile, mi-au trântit femeia jos, a luat-o de gât, i-a pus mâna în gât, i-a dat cu palma”.

Jandarmii susțin însă contrariul și anunță că în final au sancționat mai multe persoane din atelaj. Cu toate acestea Parchetul Militar, dar și conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea au deschis anchete pentru a se stabili dacă intervenția a fost legală. Se fac verificări și la nivelul Poliției din Tulcea.

Amalia Samoschi, Purtător de cuvânt IPJ Tulcea: ”S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă de către forțele de ordine implicate în eveniment, la finalul cărora se vor dispune măsuri legale”.

După incident, bărbatul de 50 de ani a fost dus și la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a rămas internat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO