Autocarul răsturnat de tornada din Călăraşi transporta pelerini. "E sfârşitul lumii"

Ultima actualizare: 02-05-2019 11:06

Tornadă care s-a format în județul Călărași și a luat cu totul un autocar de pe șosea a fost filmată de unul dintre călătorii din vehicul. Forța vârtejului a fost extrem de puternică, după cum se vede în înregistrare.

Despre experiența îngrozitoare au vorbit unii dintre cei ajunși pe un pat de spital după ce au fost aruncați zeci de metri pe câmp cu tot cu autocar. Oamenii se întorceau dintr-un pelerinaj la Slobozia.

În înregistrare se vede cum vârtejul se apropie rapid de carosabil. Îngrozit de peisajul apocaliptic, un şofer nu îşi continuă drumul. Prins de curenţii de aer, autocarul este împins de pe şosea şi târât 52 de metri de tornadă, apoi este răsturnat.

Călătorii, panicaţi, au căzut unul peste celălalt şi au strigat disperaţi după ajutor. Cei 39 de pelerini au scăpat cu viaţă ca prin minune.

 

Starea răniţilor din autocarul răsturnat de tornadă

 

"Se aude de zici că e sfârşitul lumii. Uite cum arată cerul! E periculos. Nu am crezut sa vad in viaţa mea", spune un martor.

Cinci dintre persoanele aflate în autocar sunt în continuare internate în spitalul din Slobozia. Din feririce sunt în afara oricărui pericol.

Alte imagini înfricoşătoare au fost filmate de camera de bord a unui autoturism. În zonă ploua foarte tare. La un kilometru distanţă ploaia s-a oprit brusc, iar vârtejul a început să crească în intensitate.

Diametrul era de câteva sute de metri, iar pâlnia pare să aibă peste o jumătate de kilometru înălţime. Tone de praf şi pământ sunt ridicate ca de un aspirator, spre nori, în timp ce vârtejul se înteţeşte. Maşina trece foarte aproape de fuiorul uriaş, prin praful ridicat de vânt.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO