Autocar cu copii din Ungaria, aflati in excursie la Baia Mare, lovit de o masina. Trei persoane au ajuns la spital

Ultima actualizare: 05-06-2016 07:06

Excursie intrerupta brutal pentru un grup de elevi si profesori din Ungaria, aflati in vacanta in Baia Mare. Autocarul in care se aflau a fost lovit de o masina care, spun martorii, ar fi trecut pe rosu, la semafor.

In urma impactului, o eleva a suferit un atac de panica, iar o pasagera din automobil a ramas captiva in vehicul. Dupa accident, soferitei care conducea autoturismul i s-a facut rau si a fost preluata si ea de o ambulanta.

Grupul, format din 33 de elevi si profesori, se afla in Romania de patru zile si plecase sa viziteze orasul. La intersectia a doua bulevarde intens circulate, autocarul a fost izbit puternic de un autoturism, condus de o tanara de 19 ani.

"Toata lumea s-a oprit acolo, numai ea a venit cu viteza mare. A franat cu toata viteza", spune o femeie din autocar.

Autoturismul a fost proiectat intr-un stalp, iar pasagera aflata pe scaunul din dreapta a ramas blocata in masina si a fost nevoie de interventia echipajelor de la descarcerare. Femeia, dar si tanara de la volan au fost transportate la spital. In atentia medicilor a ajuns si o adolescenta de 14 ani, din autocar. Fata s-a speriat teribil si a intrat in stare de soc.

Plt. adj. Dan Lazar, ISU Maramures: "Au rezultat doua victime: una a fost preluata de echipajul ambulantei si transferata la spital si cealalta, de echipajul Epa din cadrul detasamentului."

Soferul autocarului si tanara care conducea autoturismul au fost testati de politisti si s-a constatat ca nu consumasera alcool. Soferita este cercetata acum penal pentru vatamare corporala din culpa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO