Cei patru caini Cane Corso, care au mancat de viu un barbat, terorizau intreaga localitate. Cum au scapat animalele pe strada

23-06-2015 13:05


Cei patru caini din rasa Cane Corso, care au mancat de viu un barbat din Mures, terorizau intreaga localitate.

Furiosi, oamenii confirma ca au dus adevarate razboaie cu proprietarul animalelor, pentru ca le lasa libere si uita sa le hraneasca, asa ca fiarele intrau prin curti. Iar luni au ucis un om si au ranit un altul. Pentru lipsa de responsabilitate de care au dat dovada, atat stapanul cainilor, cat si cel care ii folosea pe post de paznici la o ferma, isi pot petrece urmatorii sapte ani in inchisoare.

Intreaga comunitate din Sacareni este infiorata dupa ce barbatul de 38 de ani a fost pur si simplu eviscerat de cei patru caini din rasa Cane Corso. Oamenii povestesc ca de cand animalele au fost aduse acolo, pentru a pazi o ferma de vaci, ei au trait in teroare. Cainii nu erau legati si, de multe ori, reuseau sa evadeze si ii atacau pe trecatori.

Jakab Corina, localnica: "Si sambata trecuta au fost afara iarasi. Copila striga, era la vecinul, pe care l-a si muscat, si plangea ca nu poate sa vina acasa, cainii erau pe drum. Eu de foarte multe ori am sunat la politie. Au venit, dar nu te puteai intelege cu el. Au venit de mai multe ori sa-i zica sa stranga cainii. A facut gard, dar ce gard a facut!"

"Si pe mine m-au atacat o data. Nu au fost legati! Am vrut sa-i zic omului si a intrat inapoi. Am scapat, ca am un spray", explica un localnic.

Cainii au intrat inclusiv in gospodaria unei femei si i-au omorat toti iepurii. Aceasta s-a judecat cu proprietarul fiarelor, dar acesta a continuat sa le tina libere si nu in tarcuri speciale, asa cum prevede legea.

Barbatul a ridicat doar un gard de protectie insa luni, in ziua tragediei, cainii au reusit sa treaca de aceasta bariera. Tot oamenii spun ca in ultima perioada nu a mai trecut nimeni pe la ferma ca sa-i hraneasca, in conditiile in care un Can Corso are nevoie de o cantitate mare de hrana.

Pap Csilla, localnica: "Ori foame, ori au turbat de la caldura. Chiar ca mi-e groaza!"

Marti, politistii au audiat mai multe persoane, inclusiv pe stapanul cainilor, dar si pe detinatorul fermei. Ambii sunt acuzati de ucidere din culpa. Intre timp, rudele lui Zoltan, barbatul care a murit nevinovat in cele mai cumplite chinuri, se pregatesc de inmormantare. Barbatul era ajutor de cioban si se intorcea la lucru, dupa ce isi petrecuse sfarsitul de saptamana cu ai lui.

Szabo Nicolae, tatal tanarului ucis: "Patru caini… nici nu imi pot inchipui! Numai la televizor am vazut caini din astia... A venit soferul si a zis: "Feciorul dumneavoastra e mort"".

Parintii victimei spun ca ar fi fost contactati de apropiati ai proprietarului fermei, care le-ar fi oferit bani drept despagubire. Oamenii insa au refuzat. Tot ce isi doresc este ca legea sa le faca dreptate. Fiul lor, ucis din neglijenta si de nepasarea unor indivizi, nu mai poate fi adus inapoi de nimeni.

VIDEO PROTVPLUS.RO