Au venit tocmai din Bangladesh sperând să intre în România. În ce ţară au ajuns de fapt


Ultimul update: Sambata 24 August 2019 13:43
Data publicarii: Sambata 24 August 2019 12:58
Categorie: Stiri actuale
Imigranți din Bangladesh și India, reținuți în timp ce încercau să intre ilegal în România

Patru cetăţeni din Bangladesh si unul din India au fost reținuți la Calafat de Poliția de Frontieră, după ce au încercat să intre ilegal în ţară ascunși într-un camion încărcat cu utilaje agricole.

"În data de 23.08.2019, ora 18.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean maghiar la volanul unui camion, înmatriculat în Ungaria. Acesta transporta utilaje agricole din Turcia, cu destinaţia Ungaria", a anunțat Poliția de Frontieră.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, în compartimentul marfă, cinci persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că patru bărbaţi sunt din Bangladesh şi unul din India, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorca camionului în Turcia, fiind ajutaţi de un cetăţean turc, fără ştirea şoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, șoferul camionului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferul maghiar şi cei cinci bărbaţi, au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Politia de Frontiera Romana

VIDEO PROTVPLUS.RO