Au revenit târgurile de Crăciun în școli. Cu banii strânși, elevii îi ajută pe copiii mai puțin norocoși
După doi ani de pauză, în școli au revenit târgurile de Crăciun. Un bun prilej pentru elevi să lucreze în echipă și să își exerseze talentul de vânzatori și negociatori.
Fiecare școală adună bani în cadrul acestor evenimente pentru renovarea clădirii, dotarea claselor, ori pentru a-i dona mai departe unor oameni care au mare nevoie de ajutor.
Fie că au vândut ornamente pentru Crăciun sau dulciuri, la standurile elevilor a fost forfotă mare. Nu au lipsit nici negocierile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cu banii strânși din vânzările de la târgul de Crăciun organizat la o școală din Capitală se vor cumpăra cărți pentru biblioteca elevilor. Ar fi nevoie de 10.000 de volume noi.
Un târg asemănător a fost organizat și într-o școală din Bacău. Cu banii strânși se va repara acoperișul. Din cauza ploilor, apa a ajuns în podul clădirii și a provocat infliltratii în pereții claselor.
Și la Liceul cu program sportiv din Alba Iulia elevii și profesorii s-au implicat pentru a reuși să strângă banii necesari realizării unui teren de sport acoperit. Au fost 22 de standuri cu obiecte și decorațiuni de Crăciun confecționate de copii.
Elevă: „Suntem destul de mulți copii în școală și facem destul de mult sport și atunci avem nevoie de mai mult loc".
În total, în zeci de școli s-au organizat târguri de Crăciun, la inițiativa unei organizații care vrea, cu implicarea elevilor, să rezolve problemele de infrastructură din școlile din România.
Raluca Jianu, reprezentantul unei asociații: „Pentru târg am lucrat cu companii partenere care ne-au oferit sponsorizare și suma respectivă va fi distribuită direct proporțional cu cât a strâns fiecare școală. Deci pentru școlile care au strâns mai mult, vor avea mai mulți bani, în ideea de a-i încuraja".
Alte școli organizează târguri de Crăciun pentru a-i ajuta pe cei în nevoie
Daniela Voinea, director Școală Gimnazială Sfinții Voievozi: „O parte din lucrurșoarele care au rămas și din banii care s-au strâns urmează să ajutăm o serie de copii care se află în dificultate sau asociația de părinți acordă premii pentru șefii de promoție și pentru primele trei medii multianuale, iar o altă parte rămâne la nivelul asociației de părinți având în vedere că scolii îi trebuiesc și alte dotări".
În această perioada au loc și serbările de Crăciun, la care anul acesta pot paricipa și părinții.