Atractia turistica a orasului Rio,mutata in inima Harghitei. Statuia lui Iisus, in replica mioritica

31-07-2011 21:59


Comuna Lupeni din Harghita vrea sa fie protejata de un Iisus de metal, exact ca Rio de Janeiro de faimosul Iisus din piatra.Oamenii au strans din donatii 200.000 de euro si au comandat unui artist local o statuie gigantica.

Vor sa o monteze in aceste zile pe muntele Gordon ce strajuieste asezarea. Statuia va fi inalta de peste 20 de metri cam cat un bloc de sapte etaje.

Numita "inima lui Iisus", statuia il reprezinta pe Mantuitor cu bratele deschise si va fi plasata "strategic"  in punctul cel mai bun pentru panorama intregii zone. De sus, se vede pana departe la Odorheiu Secuiesc.

Vizitatorii vor putea urca si in interior pe niste scari in spirala pana in varful statuii ca sa admire peisajul de pe o terasa. Elementele realizate din fier si otel inoxidabil sunt in mare parte gata, iar acum se lucreaza de zor la montarea lor.

Lucratorii vor ca pana pe 20 august, de sarbatoarea catolica a Sfantului Stefan, colosul sa poata fi admirat de toti pelerinii. Tocmai faptul ca statuia va domina peisajul a impartit localnicii in doua tabere: unii spun ca strica aspectul, altii ca stimuleaza turismul.

VIDEO PROTVPLUS.RO