Aterizare de urgenta a unui avion Blue Air cu 135 de pasageri la bord, pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti

29-06-2017 10:07


Un avion al companiei Blue Air, cu 135 de pasageri la bord, a aterizat de urgenta pe Aeroportul Henri Coanda, din Bucuresti, joi dimineata, din cauza unei defectiuni tehnice.

Potrivit reprezentantilor Aeroportului International Henri Coanda, joi dimineata, la ora 9.00, un avion Blue Air cu 135 de pasageri la bord a decolat cu destinatia Palma de Malorca, insa la scurt timp a declarat stare de urgenta din cauza unei probleme tehnice sesizate la bord.

Imediat, pe aeroport a fost format, conform procedurilor, un dispozitiv de urgenta. La ora 9,41, avionul a aterizat in siguranta pe Aeroportul Henri Coanda, toti cei 135 de pasageri fiind in siguranta.

Primele date au indicat o problema tehnica la bordul avionului, insa deocamdata nu se stie natura acesteia.

Cei 135 de pasageri urmeaza sa plece fie cu alta aeronava, fie cu aceeasi dupa remedierea problemei.

Serviciul Comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti informeaza ca este vorba despre cursa 0B 9247 Bucuresti - Palma de Mallorca, apartinand companiei aeriene Blue Air.

Potrivit sursei citate, la ora 9,09, la noua minute dupa decolare, comandantul aeronavei a declarat urgenta, din motive tehnice.

"Imediat, pe Aeroportul Henri Coanda s-a format dispozitivul de urgenta, conform procedurilor standard. Aeronava a aterizat in siguranta, la ora 09.41. La bord se aflau 135 de pasageri si echipajul", se precizeaza in comunicatul citat.

La ora transmiterii acestei stiri, traficul aerian pe Aeroportul Henri Coanda se desfasoara in conditii normale.

VIDEO PROTVPLUS.RO