Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea interdictie pe teritoriul Romaniei pentru 5 ani. Ceruse azil in 2011
Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea o interdictie de cinci ani pe teritoriul tarii noastre, inca din anul 2011, au declarat surse judiciare.
Tarik Belgacem a depus, in 2011, o cerere de azil in Romania. In urma interviului si a unei analize de risc, cererea acestuia a fost respinsa.
Autoritatile romane au dispus o masura judiciara de interzicere pe o durata de cinci ani a accesului in tara, deoarece analizele au constatat un risc din punct de vedere al ordinii publice si al sigurantei nationale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit sursei citate, au existat date care sa duca nu numai la neprimirea sa in tara, ci si la interzicerea primirii sale pe teritoriul Romaniei pe o perioada de cinci ani, care ar fi expirat in luna iunie 2016.
Decizia de repatriere in tara de origine, respectiv Tunisia, a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti. Cat timp s-a aflat in Romania, Tarik Belgacem a locuit in centrul pentru refugiati de la Timisoara.
Deoarece Tarik Belgacem a mai solicitat azil si in alte tari, Romania a pus la dispozitia acestora datele pe care le avea despre cetateanul tunisian, au mai declarat sursele citate.
Barbatul impuscat mortal joi la Paris in fata unui comisariat de politie in timp ce incerca sa patrunda in imobil a fost recunoscut de membrii anturajului sau care sustin ca este tunisian si ca il cheama Tarek Belgacem, au informat vineri surse apropiate anchetei, potrivit Agerpres.
Tarek Belgacem a fost impuscat mortal joi de politisti in timp ce incerca sa intre intr-un comisariat de politie din nordul Parisului inarmat cu un cutit de macelarie si strigand 'Allah Akbar!'.
Implicat in 2013 intr-un caz de furt la Sainte-Maxime, i s-au prelevat amprentele si barbatul le-a spus jandarmilor ca numele lui este Sallah Ali. El a mai declarat ca nu are domiciliu fix si ca este nascut in 1995, la Casablanca, in Maroc.
Vineri dimineata insa procurorul Francois Molins a declarat ca 'nu este deloc sigur ca identitatea pe care a declarat-o este cea reala'. "Aceasta identitate este contrazisa de o hartie scrisa de mana', gasita asupra lui, 'in care isi marturiseste credinta musulmana si pe care este desenat un drapel al DAESH', a declarat Francois Molins.
Intr-o declaratie pentru postul de radio France Inter, el mai precizeaza ca atacatorul isi preciza si numele, dar mentiona ca e tunisian, nu marocan.
Un alt post francez a relatat vineri dupa-amiaza ca barbatul ar fi fost recunoscut de o verisoara si ca se numeste Tarek Belgacem.
Potrivit unei surse apropiate anchetei, pe textul de revendicare gasit asupra lui era scris: 'Sunt Abou Jihad Tounsi, Tarek Belgacem (Tunis)'.
'Mai multe persoane din anturajul lui Tarek Belgacem, printre care un var si parintii sai, au recunoscut fotografia', a declarat o alta sursa apropiata anchetei. 'Exista deci o foarte mare probabilitate' ca sa fie el 'dar este inca prea devreme pentru a vorbi despre o identificare oficiala in acest stadiu', a adaugat sursa citata.
Sursa: Agerpres
Etichete: romania, interdicție, atacator, tunisian,
Dată publicare:
11-01-2016 16:13