Asociatia Colectiv, despre decontarea tratamentelor: Sa plateasca Banicioiu, ca a spus ca serviciile medicale sunt gratuite

Dată publicare: 25-05-2016 18:54
Dată actualizare: 28-05-2016 06:58


colectiv

Presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spune, ca daca Ministerul Sanatatii si Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti nu vor gasi o solutie, "sa-l puna pe Banicioiu sa plateasca".

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a respins de la plata aproape 30 de fise medicale ale ranitilor din Colectiv, motivul principal fiind ca pacientii nu erau asigurati si deci nu aveau card de sanatate, astfel ca spitalele se afla in situatia de a plati tratamentele acestor raniti, internati in urgenta de cod rosu, au povestit, pentru News.ro, mai multi manageri de unitati sanitare, relateaza News.ro.

Contactat de News.ro pentru a comenta aceasta situatie, presedintele organizatiei neguvernamentale a spus ca problema decontarii serviciilor medicale asigurate victimelor din Colectiv apartine Ministerului Sanatatii. “Nu cred ca va ramane nerezolvata. Eu cred ca Ministerul sau Casa vor gasi o solutie. Daca nu, sa-l puna pe Banicioiu sa plateasca, ca el a zis ca totul este rezolvat si asigurat gratuit”, a afirmat Eugen Iancu.

Acesta a precizat ca multe dintre spitale s-au constituit parti civile in proces si si-ar putea recupera banii si in felul acesta. “Eu stiu ca multe dintre spitale sunt parti civile in proces, probabil tocmai pentru ca au anticipat ce se va intampla. Deci spitalele isi vor lua banii”, a spus presedintele Asociatiei GTG 3010.

La randul sau, presedintele Asociatiei "Colectiv pentru viitor", Victor Dobre, a declarat agentiei News.ro ca daca spitalele vor trebui, intr-adevar, sa plateasca pentru acele servicii, asociatia pe care reprezinta va lua atitudine. “Parca se daduse o ordonanta la momentul respectiv prin care se sustineau toate cheltuielile. La momentul respectiv s-a spus ca toate serviciile vor fi decontate, indiferent daca victimele erau asigurate sau nu. Ma voi informa si vom lua si noi masuri daca lucrurile stau asa. Nu stiu colegi care sa fi patit asa ceva,dar daca se confirma, vom face presiuni”, a spus Victor Dobre.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO