Armata a trimis, în premieră, o aeronavă Spartan la incendiul de pădure din Mehedinți


Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Duminica 06 August 2017 17:30
Categorie: Stiri actuale

Un incendiu care a izbucnit, duminică, în apropierea localităţii Sviniţa, din judeţul Mehedinţi, a cuprins, potrivit primelor evaluări ale pompierilor, aproximativ trei hectare dintr-o pădure de foioase.

Pădurea a luat foc din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, 30 de pompieri intervin cu şase autospciale şi, de asemenea, în zonă se intervine cu un elicopter pentru stingerea focului pe cale aeriană, dar şi pentru efectuarea recunoaşterii regiunii unde semanifestă incendiul.

În premieră, Armata Română a trimis în zonă o aeronavă Spartan echipată pentru stingerea incendiilor. 

”O aeronavă C-27 J Spartan, echipată în configurație pentru stins incendii, a decolat de la Baza 90 Aeriană Transport Aerian pentru a executa, pentru prima dată, o misiune umanitară de stingere a unui incendiu.

Este vorba despre un incendiu de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în zona localității Șvinița, județul Mehedinți.
Misiunea a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru situații de urgența din Ministerul Afacerilor Interne.
Este prima misiune reală de acest gen executată de piloții români.

Echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu - pilot și șef al echipajului, căpitanul Romeo Gîrz - copilot, căpitanul Daniel Motoroiu - copilot și maiștrii militari Maftei Țebrean, Gabriel Stancu și George Băltescu - loadmasteri.
Aeronava este echipată cu șase containere a câte 1.000 de litri de apă fiecare”, potrivit comunicatului Ministerului Apărării Națioanale.

De asemenea, în sprijinul salvatorilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura suplimentării echipajelor din zonă cu 16 pompieri din judeţul Dolj şi 16 pompieri din judeţul Caraş-Severin, precum şi cu un centru mobil de comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

În Mehedinţi, se înregistrează temperaturi extrem de ridicate, în jurul valorii de 40 de grade, judeţul fiind, alături de judeţul Dolj, sub avertizare cod roşu de caniculă.

Incendiu la un alt zgârie-nori din Dubai, Tiger Tower, care se afla la doar o stradă de turnul care a ars recent
Incendiu la un depozit de băuturi alcoolice şi răcoritoare din Slatina
VIDEO PROTVPLUS.RO