Un turist a rămas blocat în Bucegi, din cauza epuizării fizice


Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Duminica 06 August 2017 15:16
Categorie: Stiri actuale
salvamont

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au intervenit, duminică după amiază, pentru recuperarea unui turist care a urcat pe Jepii Mici din Masivul Bucegi şi care nu se mai putea deplasa din cauza epuizării fizice, informeaza news.ro.

UPDATE Salvamontiştii din Buşteni l-au recuperat pe turist, care avea blocaj muscular şi suferind de epuizare fizică. Acesta a fost coborât în siguranţă până în staţiunea Buşteni.

 

Este a treia astfel de intervenţie a Salvamont Buşteni în ultimele 24 de ore, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică salvatorii au recuperat un bărbat şi o femeie blocaţi tot pe Jepii Mici, iar sâmbătă seară o femeie cu probleme medciale a avut nevoie de intervenţia Salvamont.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani intervin, duminică după amiază, pentru recuperarea unui turist în vârstă de 42 de ani care se află pe traseul Jepii Mici şi care nu se mai poate deplasa din cauza unui blocaj muscular. Bărbatul a urcat pe munte împreună cu un grup de turişti şi nu poate continua traseul din cauza epuizării fizice.

La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea de recuperare a turistului este în desfăşurare.

Aceasta este a treia intervenţie a salvamontiştilor din Buşteni în ultimele 24 d eore. În noaptea de sâmbătă spre duminică salvatorii montani au intervenit pentru recuperarea unui cuplu rămas blocat tot pe Jepii Mici şi tot din cauza epuizării fizice, iar sâmbătă seară echipajele Salvamont au recuperat de pe Platoul Bucegi, între Cabana Caraiman şi Babele, o turistă în vârstă de 60 de ani care avea probleme medicale şi nu se putea deplasa.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO