Argumente scandaloase ale voluntarilor care susțin referendumul. FILMARE cu camera ascunsă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2018 19:39
Categorie: Actualitate

Cu o săptămână înaintea referendumului pentru familie, voluntarii care îl susţin desfăşoară campanii intense ca să-i convingă pe oameni să voteze.

Însă, pe lângă afişe, uneori folosesc argumente scandaloase, spun reprezentanţii minorităţilor sexuale. Iar liderul PSD declară că partidul va duce o campanie de informare pentru referendum, aşa cum a precizat şi premierul, la Bruxelles.

Cinci corturi au fost amplasate în câteva puncte aglomerate din Cluj. Reprezentanţii mai multor asociaţii şi ONG-uri reunite într-o platformă civică pro-referendum opresc oamenii pe stradă şi le oferă pliante. Însă unii voluntari au şi alte argumente.

”Ce se poate întâmpla dacă nu trece referendumul? Orice! De exemplu, şi la şcoală să li se inoculeze copiilor, de exemplu, că dacă tu eşti băiat şi vrei să fii fată să ţi se dea hormoni devii fată în timp”, explică un voluntar.

O tînără insistă că în viitor copiii noştri vor avea de suferit dacă nu se va schimba constituţia.

”Noi nu avem nimic cu oamenii ăştia, deşi nu mi-ar plăcea ca un copil de-al meu să vadă două femei pe stradă sărutându-se, dar să se legalizeze chestia asta... Vor să introducă ore de sexualitate unde vor să le predea copiilor de mici că ei pot să fie ce vor, adică dacă tu simţi că eşti fată, nu contează că eşti băiat, organele tale sunt de fată şi tu poţi fi fată, te poţi transforma prin hormoni şi operaţii”, spune voluntara.

Iniţiatorii platformei pro referendum ne-au transmis că se dezic de afirmaţiile voluntarilor şi spun că aceştia ar trebui să se limiteze la împărţirea pliantelor.

Iustina Oprescu, reprezentant Platforma Civică Împreună: ”Iniţiativa nu are legătură cu ce se poate întâmpla, ci strict legătură cu clarificarea termenului de SOŢI. Este posibil ca voluntarii să declare unele lucruri care nu sunt în concordanţă cu demersul şi se practică instruirea lui, voluntarii spun lucruri şi din convingeri personale.”

Unul dintre reprezentaţii minorităţilor sexuale spune că aceste declaraţii sunt scandaloase.

Vlad Popa, preşedinta Asociaţia PRISMA-LGBT: "Pe motivul că foloseşte mărturii mincinoase, dezinformare publică, în ceea ce privește persoanele transgender, în ceea ce ţine adopţia şi procesul de adopţie, mi se pare că cineva ar trebui să se sesizeze şi să ia măsuri. Nu este acceptabil."

Şi în Braşov sunt mai multe corturi unde voluntarii le explică oamenilor de ce să voteze da la referednum.

”Vor veni din afara ţării nişte străini care ne vor învăţa să ne înveţe pe noi, părinţii, cum să educăm copiii. Să le spun băieţilor mei ca ei nu sunt băieţi, ca ei pot fi şi fete şi pot să-şi taie organul jos şi să se facă fată, poate să se facă orice”, spune o voluntară.

Şi partidele politice s-au poziţionat. Deşi PSD a spus de fiecare dată că îşi îndeamnă alegătorii să voteze DA la referendum, liderul partidului a venit cu o nouă abordare.

''Este important pentru noi ca partid să organizăm în perioada următoare acţiuni de informare a populaţiei cu privire la referendumul din 6-7 octombrie şi i-am rugat să se implice în această acţiune şi să explice întrebarea”, a spus Liviu Dragnea.

Şi la Bruxelles, premierul Viorica Dancila a mers cu acelaşi discurs. Dar, când a fost întrebată de jurnalişti despre referendum, Viorica Dancila a fugit de ei.

Şi ALDE şi PNL au spus că vor face campanii de informare legate de referendum, în timp ce USR nu susţine această temă.

La referendumul din 6-7 octombrie, românii sunt chemaţi să răspundă la întrebarea: sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de parlament?"

Modificare se referă la definiţia familiei din Constituţie, din formă actuală, care este "căsătoria liber consimţită dintre doi soţi" în "căsătoria dintre o femeie şi un bărbat".

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Reacția lui Dăncilă, abordată la Bruxelles de un corespondent Euronews. VIDEO
Reacția lui Dăncilă, abordată la Bruxelles de un corespondent Euronews. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Militarul care si-a ucis iubita
Militarul care și-a ucis iubita, o coafeză din Titu, condamnat la 25 de ani de închisoare
Motivul pentru care o femeie i-a incendiat casa fostului iubit: „Nu te puteai apropia, că săreau oalele”
De la ce a pornit războiul dintre clanurile de romi din Calafat. Un poliţist, rănit
Parlamentul European a adoptat o nouă rezoluţie prin care solicită aderarea României şi Bulgariei la Schengen
Reacția IGPR după acuzațiile lui Sebastian Ghiță la adresa lui Kovesi
Tânărul care și-a bătut cu bestialitate iubita, audiat de polițiști după o lună
accident
Maşina spulberată de un tren, în Cluj. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată
Polițist din Timiș, lovit cu brutalitate în timpul unei intervenții. A ajuns la spital inconștient
Maşină plină cu petarde şi artificii, găsită de poliția din Galați. Ce riscă proprietarii
Ursul lovit de o maşină pe un drum în Sibiu s-a întors în pădure
Protest la o școală din Capitală unde a fost înscris copilul de 9 ani care și-a ucis bunica
Orașul din România care va avea Wi-Fi gratuit în spaţii publice, proiect obținut cu bani europeni