Argumente scandaloase ale voluntarilor care susțin referendumul. FILMARE cu camera ascunsă

Ultimul update: Joi 27 Septembrie 2018 20:15
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2018 19:39
Categorie: Actualitate

Cu o săptămână înaintea referendumului pentru familie, voluntarii care îl susţin desfăşoară campanii intense ca să-i convingă pe oameni să voteze.

Însă, pe lângă afişe, uneori folosesc argumente scandaloase, spun reprezentanţii minorităţilor sexuale. Iar liderul PSD declară că partidul va duce o campanie de informare pentru referendum, aşa cum a precizat şi premierul, la Bruxelles.

Cinci corturi au fost amplasate în câteva puncte aglomerate din Cluj. Reprezentanţii mai multor asociaţii şi ONG-uri reunite într-o platformă civică pro-referendum opresc oamenii pe stradă şi le oferă pliante. Însă unii voluntari au şi alte argumente.

”Ce se poate întâmpla dacă nu trece referendumul? Orice! De exemplu, şi la şcoală să li se inoculeze copiilor, de exemplu, că dacă tu eşti băiat şi vrei să fii fată să ţi se dea hormoni devii fată în timp”, explică un voluntar.

O tînără insistă că în viitor copiii noştri vor avea de suferit dacă nu se va schimba constituţia.

”Noi nu avem nimic cu oamenii ăştia, deşi nu mi-ar plăcea ca un copil de-al meu să vadă două femei pe stradă sărutându-se, dar să se legalizeze chestia asta... Vor să introducă ore de sexualitate unde vor să le predea copiilor de mici că ei pot să fie ce vor, adică dacă tu simţi că eşti fată, nu contează că eşti băiat, organele tale sunt de fată şi tu poţi fi fată, te poţi transforma prin hormoni şi operaţii”, spune voluntara.

Iniţiatorii platformei pro referendum ne-au transmis că se dezic de afirmaţiile voluntarilor şi spun că aceştia ar trebui să se limiteze la împărţirea pliantelor.

Iustina Oprescu, reprezentant Platforma Civică Împreună: ”Iniţiativa nu are legătură cu ce se poate întâmpla, ci strict legătură cu clarificarea termenului de SOŢI. Este posibil ca voluntarii să declare unele lucruri care nu sunt în concordanţă cu demersul şi se practică instruirea lui, voluntarii spun lucruri şi din convingeri personale.”

Unul dintre reprezentaţii minorităţilor sexuale spune că aceste declaraţii sunt scandaloase.

Vlad Popa, preşedinta Asociaţia PRISMA-LGBT: "Pe motivul că foloseşte mărturii mincinoase, dezinformare publică, în ceea ce privește persoanele transgender, în ceea ce ţine adopţia şi procesul de adopţie, mi se pare că cineva ar trebui să se sesizeze şi să ia măsuri. Nu este acceptabil."

Şi în Braşov sunt mai multe corturi unde voluntarii le explică oamenilor de ce să voteze da la referednum.

”Vor veni din afara ţării nişte străini care ne vor învăţa să ne înveţe pe noi, părinţii, cum să educăm copiii. Să le spun băieţilor mei ca ei nu sunt băieţi, ca ei pot fi şi fete şi pot să-şi taie organul jos şi să se facă fată, poate să se facă orice”, spune o voluntară.

Şi partidele politice s-au poziţionat. Deşi PSD a spus de fiecare dată că îşi îndeamnă alegătorii să voteze DA la referendum, liderul partidului a venit cu o nouă abordare.

''Este important pentru noi ca partid să organizăm în perioada următoare acţiuni de informare a populaţiei cu privire la referendumul din 6-7 octombrie şi i-am rugat să se implice în această acţiune şi să explice întrebarea”, a spus Liviu Dragnea.

Şi la Bruxelles, premierul Viorica Dancila a mers cu acelaşi discurs. Dar, când a fost întrebată de jurnalişti despre referendum, Viorica Dancila a fugit de ei.

Şi ALDE şi PNL au spus că vor face campanii de informare legate de referendum, în timp ce USR nu susţine această temă.

La referendumul din 6-7 octombrie, românii sunt chemaţi să răspundă la întrebarea: sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de parlament?"

Modificare se referă la definiţia familiei din Constituţie, din formă actuală, care este "căsătoria liber consimţită dintre doi soţi" în "căsătoria dintre o femeie şi un bărbat".

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Reacția lui Dăncilă, abordată la Bruxelles de un corespondent Euronews. VIDEO
Reacția lui Dăncilă, abordată la Bruxelles de un corespondent Euronews. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Impuscat de politisti
Urmărire ca în filme în Capitală. Un bărbat a fost împușcat de poliție în zona fesieră
Peste 100 de artiști, reuniți la Convenția Tatuajelor din București: „E pielea mea”
Polițiștii bucureșteni au deschis focul asupra unui șofer. Refuzase să coboare din mașină
Trei urși au fost uciși de tren în comuna Livezi din Harghita
Fiica unui primar din Vrancea, prinsă la volan după ce a consumat droguri
Ce vor pune românii pe masa de Crăciun, în loc de porc. Un kilogram costă şi 80 de lei
incendiu sibiu
Incendiu uriaş în Sibiu. Avioanele care treceau prin zonă au fost alertate
Seism 2018: Cele 6 probleme descoperite de salvatori. De ce au intervenit cu întârziere
România, condamnată de UE din cauza gropilor de gunoi. Autoritățile au avut răgaz 10 ani
Viața unei fetițe de 8 ani, în pericol din cauza birocraţiei. "Mai are o şansă"
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină
Reacția administratorei hotelului care a ars în Timișoara: „Angajații sunt instruiți mai în joacă: studenți, repetenți”