Argeseanul "Ibrahim" arestat pentru terorism crea panica la metrou, in Paris, strigand "Allah akbar". Ce planuia sa faca


Ultimul update: Luni 10 Iulie 2017 07:49
Data publicarii: Vineri 07 Iulie 2017 19:28
Categorie: Stiri actuale
Ionut Catalin Balan, zis

Barbatul din judetul Arges convertit la Islam si arestat preventiv pentru terorism a cules informatii despre bazele mlitare din judetele Constanta si Olt.

Despre baza americana de la Mihail Kogalniceanu spunea ca va fi ”un iad pe pamant”, se arata in motivarea instantei care a decis arestarea preventiva.

Acuzatul sustine ca este victima unei inscenari si ca a mers la Constanta ca sa stranga bani pentru construirea unei moschei la Pitesti.

Romanul Ionut Catalin Balan, arestat preventiv intr-un dosar in care este acuzat de fapte de terorism, avea legaturi cu indivizi cunoscuti pentru apartenenta la miscarea salafista si pro-jihadista din Franta, pe care ii numea ”fratii din Toulouse”.

Acestia sunt in atentia Serviciului de Securitate Interna din Franta, iar pentru ei Balan culegea informatii despre bazele militare din Romania, unde sunt dislocate forte si mijloace de interventie ale armatrei amerciane se arata in incheierea de sedinta de la Curtea de Apel Pitesti, care a admis propunerea DIICOT de arestare preventiva.

”Inainte de a se intoarce in Franta, in primavara anului 2015, inculpatul B.I.C. s-a deplasat in zona aeroportului Mihail Kogalniceanu si a bazei militare amerciane din comuna Mihail Kogalniceanu, ambele din judetul Constanta, observand cu atentie caile si punctele de acces in cele doua obiective, precum si modalitatea in care baza militara este ingradita si a sustinut ca baza americana de la Mihail Kogalniceanu va fi 'un iad pe pamant'”,  se arata in motivarea Curtii de Apel Pitesti.

Conform aceleiasi surse, ”fratii din Touluse” ai romanului, respectiv cetateni arabi cunoscuti in Franta pentru ca sunt radicalizati, erau interesati de cele doua obiective si ii cerusera lui Ionut Catalin Balan sa obtina informatii despre acestea, intrucat considera ca baza americana de la Mihail Kogalniceanu este folosita ”pentru a face rau fratilor musulmani din Orientul Mijlociu”.

In fata completului de judecata de la Curtea de Apel Pitesti, romanul suspectat de terorism a spus ca este victima unei inscenari a martorului care l-a insotit la Constanta si ca el a mers in acest judet pentru a strange fonduri in vederea construirii unei mioschei la Pitesti.

”Declarantul a precizat ca motivul deplasarii sale la Constanta a fost acela de a colecta fonduri pentru construirea unei moschei in Pitesti, iar Husseyn l-a transportat si, intrucat el nu cunostea judetul Constanta, l-a plimbat prin zone necunoscute, posibil si in zona aeroportului, pentru ca apoi sa declare impotriva sa”, precizeaza documentul citat.

In ceea ce priveste faptul ca a folosit mai multe conturi de Facebook prin intermediul carora care distribuia mesaje ale gruparii teroriste Stat Islamic, Catalin Balan a sustinut in fata magistratilor ca a ”redistribuit doar inregistrarile continand scene de razboi din Siria, pentru a atrage atentia asupra uciderii civililor, si nu filme care infatiseaza executii publice”.

Ionut Catalin Balan, care isi spune ”Ibrahim ” dupa ce s-a convertit la Islam, a fost arestat preventiv in 30 iunie de Curtea de Apel Pitesti, fiind acuzat de terorism.

El a contestat decizia, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte in 13 iulie asupra contestatiei.

Romanul suspectat de terorism crea panica la metrou in Franta strigand ”Allah akbar!” si spunea ca isi da viata pentru Islam

Ionut Catalin Balan, romanul arestat preventiv pentru terorism, crea panica la metrou in Franta strigand ”Allah akbar!” si era gata sa-si dea viata pentru Islam, convin ca viata pe pamant este ”doar un pasaj” si ca daca moare ajunge in paradis.

El isi crestea singur fiul in varsta de cinci ani, alaturi de care apare in poze facand gestul care semnifica faptul ca Allah este singurul Dumnezeu, potrivit motivarii Curtii de Apel Pitesti.

”Cu prilejul discutiei purtate in ziua de 12.03.2015, inculpatul relateaza cu incantare cum reusea sa creeze panica in metroul din Franta strigand cu voce tare 'Allah akbar!', moment in care toti cei prezenti erai speriati ('M-am imbracat bine… Cum ma imbrac eu… Ca musulmanii…Chiar ziceau ca sunt d-ala. Si cand am iesit din metrou am strigat tare Allah akbar! Toti s-au lasat in jos asa, sa mor daca te mint… Cand am iesit din metrou si am facut repede dreapta, patru masini de politie'”, se arata in incheierea de sedinta de la Curtea de Apel Pitesti, care a admis propunerea de arestare preventiva a lui Balan.

Romanul suspectat de terorism era convins ca tot ceea ce face este ”pentru Allah si pentru paradis” si ca viata pe pamant este ”doar un pasaj”, reiese din datele stranse de anchetatori.

Ionut Catalin Balan povestea, de asemenea, despre convingerile sale extremiste.

”Eu ziceam tot timpul prin metrouri, prin astea… Venea politia, venea aia.. Allah Akbar! Cand strigam o data tare… faceau oamenii asa! Zic: ho! Ce-aveti? Speriati, frate! Zic, eu daca as apuca intr-un tren cu bombe, si numai bombe, numai d-alea sar in aer (...)! Mor si ma duc in paradis! Zic: asa vrea Allah, dar voi, de ce le-o frica?! Nu stiu!”, spunea Balan intr-o convorbire interceptata de anchetatori in luna martie a anului 2015.

Potrivit documentului citat, Ionut Catalin Balan a citit pentru prima data Coranul in anii 2002-2003, la indemnul unor cetateni pakistanezi rezidenti in Bucuresti, apoi in 2006, cand s-a stabilit la Toulouse, in Franta, a redevenit interesat de religia islamica, convertindu-se la Islam in anul 2012. In acelasi an s-a nascut fiul sau, pe care l-a botezat cu nume arab. Copilul are o mama care a fost prostituata si era crescut in Romania de catre tatal sau, reiese din datele anchetatorilor.

 

De altfel, la Curtea de Apel Pitesti Ionut Catalin Balan a cerut sa nu fie arestat fiindca are un copil in intretinere, fiind singurul parinte intretinator. Din acelasi document reiese si ca Balan ar fi incercat sa ii inoculeze si fiului sau valorile Islamului.

”La inceputul lunii martie 2017, B.I.C. i-a trimis lui Abdel Karim fotografii ale sale si ale fiului sau in varsta de cinci ani in care tin degetul aratator de la mana dreapta indreptat in sus, semn prin care musulmanii exprima faptul ca Allah este singurul Dumnezeu si Mohamed profetul sau, gest ce a fost preluat si de liderul DAESH Abu Bakr Al-Baghadadi in timpul primului sau discurs la rugaciunea de vineri, dupa ce Mosulul a fost cucerit de DAESH, acelasi gest fiind folosit si de Osama Bin Laden. Gestul reprezinta, din punct de vedere politic, o respingere a oricarei forme de guvernamant care nu se afla sub legea Sharia, reprezentand credinta ca Islamul trebuie impus cu sabia”, se mai arata in motivarea Curtii de Apel Pitesti.

Ionut Catalin Balan, care isi spune ”Ibrahim ” dupa ce s-a convertit la Islam, a fost arestat preventiv in 30 iunie de Curtea de Apel Pitesti, fiind acuzat de terorism. El a contestat decizia, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte in 13 iulie asupra contestatiei.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO