Apariție unică și încântătoare. Cel mai mare grup de păsări flamingo văzut în ultimul secol în Delta Dunării

Ultima actualizare: 15-06-2020 15:56
Apariție incredibilă. Cel mai mare grup de păsări flamingo văzut în ultimul secol în Delta Dunării
Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a semnalat, luni, prezenţa a zece exemplare de flamingo, grupul cel mai numeros din această specie observat în România în ultimul secol.

 

Exemplarele de flamingo au fost văzute sâmbătă, 13 mai, în zona Meleaua Sacalin, iar ARBDD menţionează, într-o postare pe pagina de Facebook, că specia cuibăritoare în bazinul mediteranean are coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru.

”Specia este cuibăritoare în Bazinul Mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru (salina Ulcinij). În România pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul ţării, în numere mici, prima semnalare aici fiind în anul 1900 (Dombrowsky). Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observaţi în România în ultimul secol”, se specifică în anunţul ARBDD.

 

Au fost observate păsări flamingo și în Scandinavia

 

Potrivit sursei, exemplarele de flamingo prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere.

”Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturaţi în zona Camargue (Franţa) aparţineau populaţiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia (Kiss & Szabo 2002). Totodată, accidental specia poate fi observată chiar şi în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă”, se mai arată în anunţul ARBDD.

Conform informațiilor oficiale, cel mai numeros grup de flamingo observat anterior în România a fost unul alcătuit din șapte păsări, în anul 2017, în județul Ialomița. Cu un an mai devreme, în 2016, au fost văzute patru exemplare în Delta Dunării.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO