Apar plaje noi pe litoralul nostru. În Mamaia suprafaţa de nisip s-a mărit cu trei kilometri
Apar plaje noi pe litoralul nostru. În Mamaia suprafaţa de nisip s-a mărit cu trei kilometri în nici două luni. Deşi în termen lucrările au fost încurcate de câteva baruri lăsate de izbelişte de proprietari chiar dacă au fost somaţi să le demoleze.
În Mamaia, se observă cel mai bine de la înălţime diferenţa dintre plaja lărgită şi cea veche. În timp ce în nordul staţiunii nisipul ajunge aproape de vechile diguri din larg, spre centru are abia 20 de metri.
Bastian Tromp - şef lucrări: "În acest moment am terminat de făcut aproape 3 km de plajă, am folosit 1,2 milioane de metri cubi de nisip şi acum vedeţi primele rezultate pe plajă din Mamaia. Unele părţi ajung şi la 250 de metri".
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Administratorii care şi-au lăsat barurile pe plajă, în timpul lucrărilor, s-au trezit acum cu ele aproape îngropate. Cel mai probabil vor fi aduse la nivel.
Nicusor Buzgaru, manager proiect: "S-au făcut demersuri, s-a luat legătura cu toţi operatorii economici, am apelat la înţelegerea lor şi pe durata desfăşurării proiectului ne dorim ca acestea să fie reglate, să fie aşezate corespunzător”.
Costurile de mutare şi de nivelare a gropilor lăsate în urmă de constructori vor fi suportate de agenţii economici, dar cei de la Apele Române spun că îi vor ajuta pe cei care au nevoie. Plajele din Mamaia şi Năvodari ar trebui să fie mai late cu 150 de metri până la sfârşitul lunii Mai. Din vară, vor începe lucrările de extindere în Costineşti şi Eforie, dar nu se ştie deocamdată cum va arăta zona de protecție a cazinoului.
Bogdan Bola, direcor ABDL Constanța: "Acolo încă avem discuţii cu reprezentanţii Ministerului Culturii, încercam să găsim cea mai bună variantă posibilă astfel încât să putem pune şi prin lucrările pe care le desfăşurăm noi, să punem în valoare frumuseţea cazinoului".
Valoarea totală a proiectului de lărgire şi protejare a plajelor de pe ţărmul românesc depăşeşte 840 de milioane de euro. Mare parte din finanţare este de la Uniunea Eurpeană. Statul român contribuie doar cu 15%. La final, România va câştiga peste 220 de hectare noi de teren.