Antarctica ar putea fi verde din nou. Descoperirile care vor schimba regiunea polară

Dată publicare: 06-04-2019 14:00
Dată actualizare: 06-04-2019 14:27


Antarctica ar putea fi verde din nou - 2

Schimbările climatice provocate de om ar putea transforma complet Antarctica.

Pe măsură ce straturile de gheață vor dispărea, plantele își vor face din nou apartiția în regiunea polară, spun oamenii de știință, potrivit Metro.

Vedeți în galeria foto a acestui articol cum arată acum Antarctica!

În urmă cu trei milioane de ani, nivelul dioxidului de carbon din atmosferă a fost la fel de ridicat ca și în prezent.

Însă potrivit specialiștilor, este posibil să existe o „întârziere” până când oamenii vor simți cu adevărat efectele acestei schimbări.

Între timp, analizând câteva elemente din era Pliocen, putem găsi indicii despre modul în care oamenii ar putea face față schimbărilor. În acea perioadă, nivelurile mării au fost cu aproximativ 15 metri mai mari, iar temperatura estimată era cu 2 - 3,5 grade Celsius, mai mari ca acum.

„Dacă dați drumul la cuptor și îl setați la 200 de grade Celsius, nu ajunge la această temperatură imediat. Este nevoie de un pic de timp și acest lucru se întâmplă și cu clima”, spun cercetătorii.

Multe măsurători se potrivesc cu estimările făcute pentru era în care dinozaurii au rătăcit pe pământ. În era Pliocen, spun specialiștii, Antarctica a fost mai caldă și mult mai ecologică decât este astăzi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO