ANIMATIE GRAFICA. Momentul in care un muncitor este strivit intre doua placi de beton. IPJ Hunedoara a dechis o ancheta

09-11-2014 20:34


O clipa de neatentie l-a costat viata pe un barbat care lucra pe un santier, langa Deva. La finalul constructiei unui pod de cale ferata, muncitorul a fost strivit de doua blocuri din beton.

Politistii sustin ca omul, tatal a doi copii, avea contract de munca si echipament de protectie si au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Podul de cale ferata din dreptul localitatii Geoagiu, Hunedoara, era format din patru blocuri din beton, grele de cateva tone fiecare. Dupa aranjarea primelor trei, al patrulea pilon trebuia aliniat si el. Se pare ca in momentul in care excavatorul ar fi impins blocul de beton, muncitorul ar fi intrat intre ele, desi trebuia sa stea in zona de siguranta.

Nimeni nu-si explica de ce colegii nu au reusit sa il vada la timp. Asta chiar daca, teoretic, omul nu avea ce sa caute acolo, sustin anchetatorii.

Excavatoristul care a impins blocul ucigas a fost testat de politisti, dar nu consumase bauturi alcoolice. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal, iar ancheta declansata de politisti va stabili daca mai exista si un alt vinovat pentru nenorocire.

"Politistii au intocmit un doasar de cercetare penala sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpa, iar cercetarile au fost preluate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara", a declarat Laura Bradu, purtator de cuvant IPJ Hunedoara.

Potrivit inspectorilor de munca, muncitorul decedat era din Galati, avea 38 de ani si acasa il asteptau doi copii. La prima vedere, normele pentru protectia muncii au fost respectate.

Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara a inceput si el propria ancheta, separat de cea a politistilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO