Anchetatorii apelează la soluţii neconvenţionale ca să "intre în mintea" lui Dincă

Ultima actualizare: 03-09-2019 19:29

Cazul crimelor din Caracal, care au îngrozit întreaga țară, intră într-o nouă etapă. Ultimele descoperiri făcute în casa lui Gheorghe Dincă, unde au fost identificate zeci de pete de sânge, îi determină pe anchetatori să caute soluţii neconvenționale.

Anchetatorii vor să intre în mintea suspectului acuzat de crimă, așa că au cerut ajutorul celui mai bun specialist în analiză comportamentală din Poliția Română. Ofițerul va încerca să-i facă un profil psihologic detaliat, dar și să obțină răspunsuri care să îi ajute să afle dacă Dincă a săvârșit și alte crime. Deocamdată, suspectul a declarat că le-a ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Gheorghe Dincă, suspect principal în cazul a cel puţin două crime oribile, i-a pus în dificultate pe procurorii DIICOT. Ei au descoperit în casa lui aproximativ 40 de urme de sânge. Cum Dincă a mărturisit până acum doar că le-ar fi răpit şi ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu, procurorii DIICOT au cerut ajutorul singurului ofiţer specializat în analiza comportamentala din Poliţia Română.

Profiler-ul Poliţiei Române, ofiţerul care a reuşit până acum să intre în minţile mai multor criminali periculoşi, are misiunea de a face profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă: să afle ce anume l-ar fi putut determina să fie atât de violent, dacă a minţit sau nu când a vorbit despre ororile din casa lui din Caracal şi dacă a făcut sau nu alte victime, nu doar Alexandra şi Luiza, cele două tinere pe care el a mărturisit că le-a răpit şi ucis.

Procurorii DIICOT au la dosar mărturiile lui Dincă, însă vor să se asigure că nu a ascuns ceva. Aşa că iau în calcul, susţine unul dintre avocaţii suspectului, şi testul poligraf pe care îl pot folosi în acuzare în cazul în care rezultatele de la detectorul de minciuni se alătura celorlalte probe strânse până acum.

O alte evaluare importantă, amânată până acum de două ori, rămâne expertiza psihiatrică. Legiştii vor trebui să stabilească fără echivoc dacă Gheorghe Dincă a avut sau nu discernământ atunci când le-ar fi ucis pe cele două tinere. Asta pentru că în cazul în care va fi găsit vinovat, îşi poate petrece restul zilelor fie într-o închisoare, fie într-un spital de psihiatrie sub pază strictă.  

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO