Ancheta la liceul Nichita Stanescu, dupa ce elevilor li s-a interzis sa sune la 112. Motivul invocat de conducere

Dată publicare: 16-05-2016 19:10
Dată actualizare: 19-05-2016 06:51


Politia si Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti cerceteaza o situatie incredibila, semnala la liceul ''Teoretic Nichita Stanescu'' din Capitala.

Elevilor li s-a interzis sa sune la 112, in cazul in care au o urgenta medicala. Copiii au fost anuntati ca daca se lovesc sau li se face rau trebuie sa anunte un profesor, care va chema ambulanta privata PULS, a carei activitate este in prezent suspendata, dupa moartea fotbalistului Patrik Ekeng.

Intreg scandalul a pornit dupa ce la avizierul liceului Teoretic Nichita Stanescu din Bucuresti, a aparut un afis.

"Este interzis elevilor apelarea numarului de urgenta 112. In cazul unor situatii de urgenta, elevii vor instiinta personalul scolii, în vederea solicitării Ambulantei Puls", scria in afis.

Fata: "Ne-au zis ca nu avem voie sa sunam la ambulanta
Reporter: De ce?
Eleva: Nu stiu"

Motivul invocat ar fi acela ca elevii ar fi sunat in repetate randuri la 112 si ar fi dat alarme false. In loc insa, sa li se explice la ora de dirigentie de ce nu este bine sa tina ocupat numarul unic de urgenta, conducerea scolii a preferat varianta drastica.

Elev: Au fost niste reprosuri ca nu suntem noi in masura sa sunam la ambulanta.

Marian Banu, inspector scolar: Doamna directoare a spus ca erau elevii rai si ca nu intelege cum s-a ajuns intr-o asemenea situatie. Sub nicio forma nu e voie sa faca asa ceva ca regulamentul spune ca in cazul unei urgente trebuie neaparat sunat la 112"

Numai ca anuntul spune altceva. Cei care au semnat un contract de prestari servicii cu ambulanta PULS sunt reprezentantii primariei sectorului 3 care ne-au explicat:

"Conform contractului, serviciile medicale sunt asigurate la solicitarea acestei unitati de invatamant ori de cate ori este nevoie, pe perioada serviciilor de paza"

Marian Banu:"In acest caz se pare ca asigurarea pazei insitutii de invatamant era dublat si de o asistenta din partea salvarii PULS".

Deocamdata atat cei de la Inspectorat cat si politistii fac verificari. In urma cu aproape doua saptamani Serviciul de Ambulanta privat Puls a fost suspendat pentru 30 de zile in urma neregulilor descoperite dupa moartea fotbalistului Patrick Ekeng.

Anchetatorii au gasit medicamente expirate, aparate fara baterii si ambulante care nu aveau dotarile corespunzatoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO