Analiza lui CTP despre Kovesi. Bohnert nu a ”simțit mirosul monștrilor de aproape”

Ultimul update: Miercuri 27 Februarie 2019 18:16
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019 17:56
Categorie: Actualitate

Cristian Tudor Popescu este de părere că Laura Codruța Kovesi a ajuns în clipa de față un simbol care a depășit de mult granițele României.

 

Jurnalistul a comentat pentru Știrile Pro TV voturile pe care fosta șefă DNA le-a primit în comisiile Parlamentului European, în cursa pentru funcția de procuror șef al viitorului Parchet European.

Popescu consideră că parlamentarii europeni au înțeles că atacurile Guvernului PSD ALDE la adresa lui Kovesi sunt, de fapt, împotriva Uniunii Europene.

În plus, CTP atrage atenția că, în fața oficialilor europeni, a contat foarte mult experiența concretă a lui Kovesi în lupta cu corupția - spre deosebire de contracandidatul francez, Jean-Francois Bohnert, care stă bine doar la capitolul teorie și nu a simțit ”mirosul monștrilor de aproape”.

”Eu cred că membrii Comisiei Libe și, în general parlamentarii europeni, au înțeles că atacurile puterii de la București sunt nu atât împotriva doamnei Kovesi sau nu în primul rând împotriva doamne Kovesi, ci împotriva Uniunii Europene, împotriva structurilor europene. La urma urmei, tot acest atac calificat drept îngrozitor de către parlamentari membri ai comisiei împotriva unui candidat român din partea Bucureștiului se înscrie în seria de atacuri, de afronturi, de jigniri aduse forurilor de conducere ale Uniunii Europene de către guvernanții de la București și trimișii lor din Parlamentul European.

Și a contat, în primul rând, faptul că doamna Kovesi a convins ca meseriașă, prin comparație cu candidatul francez. Candidatul francez a arătat niște abilități diplomatice, politice, sigur, procuror de meserie și cu siguranță că are un CV respectabil, domnul Bohnert, dar nu a răspuns niciodată cu niște cazuri concrete, cu niște situații concrete în care să fi simțit mirosul monștrilor de aproape, să se fi bătut cu ei în parte, așa cum este cazul cu doamna Kovesi.” - a spus Cristian Tudor Popescu pentru Știrile Pro TV.

Jurnalistul este convins că procurorul român are cele mai mari șanse să ajungă în funcția de șef al Parchetului European, iar cel francez ... purtător de cuvânt.

Este foarte bun ca reprezentare, domnul Bohnert, l-aș vedea ca purtător de cuvânt al Parchetului European, însă doamna Kovesi a arătat clar ca o veterană a unor bătălii teribile în care, cu ce s-a confruntat doamna Kovesi? S-a confruntat cu cârdășia dintre grupări infracționale, care au fraudat fonduri europene, și nu numai, și guverne. Cârdășia dintre hoți și Guvern, uneori, hoții confundându-se cu membri ai Guvernului sau cu susținătorii politici principali ai Guvernului respectiv.

Adică exact problema principală pe care o are la nivelul distribuirii de fonduri europene acum și pentru care în primul rând se înființează Parchetul European. Problema pe care o are Uniunea Europeană nu se situează în Franța sau în Germania, care sunt țări donatoare în primul rând de fonduri europene, ci în țările din Est în primul rând. Aici au loc deturnările, au loc furturile și cum? De obicei prin cârdășie, prin participare chiar a Guvernelor, a oamenilor politici, a miniștrilor.

Deci tocmai aici a arătat doamna Kovesi că are experință și că are putere să se bată, ceea ce domnul Bohnert a spus, domne, eu n-am suferi presiuni politice niciodată, dar am fost în comisia Eurojust și acolo am negociat niște cazuri dificile. Diferența era limpede.” - a mai spus CTP.

Miercuri, Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia LIBE a PE.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe cine numește
Pe cine numește "impostor" și "ticălos" Cristina Tarcea, președintele ICCJ
VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Provocator, din Cuba, direct în România
Provocator, o melodie senzuală, semnată Mandinga

05:03
VORBESTE LUMEA
Vijelie la sediul NASA
Vali Vijelie a susținur o serie de concerte în America

10:39
ROMANII AU TALENT
Am/N-am cu Pavel Bartoș și Smiley

03:05
VORBESTE LUMEA
Cristina Șișcanu, în lacrimi la Vorbește lumea
Peste 300 de milioane de persoane, diagnosticate cu depresie

18:21
VORBESTE LUMEA
Angelica și Claudiu Moroșanu au acceptat invitatia echipei Vorbește lumea și au discutat despre evoluția lui Cătălin în Ferma.
Ferma: un nou început este azi de la 21:30, la PRO TV

07:59
VORBESTE LUMEA
Vitaminizarea de primăvară
Spanacul, ștevia, loboda, urzicile, surse excelente de vitamina C

14:49
VORBESTE LUMEA
Mască pentru ridurile de pe frunte
Adina Halas: "Masca se aplică de 2 ori pe săptămână"

02:28
VORBESTE LUMEA
Irina Pelin primele declarații după ce a mers în marea finală Cântă acum cu mine Irina Pelin primele declarații după ce a mers în marea finală Cântă acum cu mine
Ana Maria Mirică: "Irina m-a făcut să sar ca un arc"

13:00
VORBESTE LUMEA
De 40 de ani, are grijă de pacienți
Meseria de asistentă medicală

03:19
VORBESTE LUMEA
Probioticele, un ajutor pentru sănătate
Dezechilibrul microflorei instentinale aduce probleme digestive și de imunitate

04:23
Iohannis la dezbatere
Petiţie pentru referendum pe justiție. Ce întrebări îi sunt propuse lui Iohannis
Deversările de la Colibița. Amenzi de 120.000 de lei date de Apele Române
Dosar penal pentru un fals stomatolog în Suceava. Ce ar fi pățit un copil de 4 ani
Subiecte MATEMATICĂ Simulare BAC 2019. Ce exerciții au primit elevii
Mașină spulberată de tren, în Olt. Imagini de la locul tragediei
Subiecte ISTORIE Simulare BAC 2019. Ce au avut de rezolvat elevii din clasele a XI-a și a XII-a
elevi evaluare
Barem ISTORIE Simulare BAC 2019. Elevii susțin proba obligatorie a profilului
Barem MATEMATICĂ Simulare BAC 2019. Elevii susțin proba obligatorie a profilului
Echinocţiul de primăvară. Momentul sosirii primăverii astronomice
Azi are loc prima rundă de negocieri privind desemnarea procurorului-şef al UE
Ce a păţit un român care nu și-a plătit ratele pentru un televizor cumpărat din Germania
O rețea de traficanți de droguri, întinsă în patru județe, destructurată de polițiști