CTP, despre atacul Mariei Grapini asupra lui Kovesi: ”O țață cu mâinile în șolduri”


Ultimul update: Marti 26 Martie 2019 11:25
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019 17:45
Categorie: Stiri actuale

Cristian Tudor Popescu s-a arătat foarte nemulțumit de felul în care europarlamentarii Maria Grapini și Cătălin Ivan au atacat-o pe Codruța Kovesi în cadrul audierilor care au avut loc marți în cadrul Comisiei LIBE din Parlamentul European.

Gazetarul spune că Grapini ”s-a comportat că o țață cu mâinile în șolduri” și că a spus minciuni atunci când a afirmat că președintele Klaus Iohannis a destitutit-o din funcția de procuror-șef al DNA pe Codruța Kovesi.

Tudor Popescu este de părere că Grapini s-a comportat în acest fel deoarece ”e disperată pentru că s-ar putea să nu mai aibă acces la țuțuroiul cu mii de euro de la Parlamentul European”, deoarece s-ar putea să nu mai fie pusă pe următoarele liste la alegerile europarlamentare.

Această doamnă s-a comportat că o țață cu mâinile în șolduri, așa a și vorbit, o țață cu mâinile în șolduri care a debitat niște minciuni. Ea a debitat niște minciuni. Cum poți să spui, o țară întreagă a auzit-o, că nu Curtea Constituțională a destituit-o pe doamna Kovesi, ci președintele Iohannis.

Orice român din țara asta, chiar dacă este pesedist din tată în fiu știe că Iohannis nu a avut ce să facă în fața hotărîrii Curții Constituționale și că acolo a fost un conflict constituțional între ministrul ăsta al justiției și președinte, soluționat de Curtea Constituțională, care a indicat în mod expres ca de îndată doamna Kovesi să fie destituită. Asta a fost hotărârea Curții, să semneze imediat domnul Iohannis. Dar doamna respectivă are o nerușinare fără margini pe care eu o înțeleg.

Doamna e disperată pentru că s-ar putea să nu mai aibă acces la țuțuroiul cu mii de euro de la Parlamentul European, acolo curge banul, aproape 10.000 de euro pe lună și din câte se pare dânsa nu mai figurează pe lista următoare, acum, pentru alegeri, și atunci dă și dânsa cu capul de toți pereții, e ca peștele pe uscat, ca să, poate totuși o să fie pusă pe listă.” - a spus Cristian Tudor Popescu pentru Știrile Pro TV.

Nici europarlamentarul Cătălin Ivan nu a scăpat de criticile lui CTP. Gazetarul afirmă că acesta a spus ”o minciună în falș”, pe care Kovesi a demontat-o imediat.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, toate aceste atacuri nu au făcut altceva decât să-i lămurească pe parlamentarii europeni despre situația lui Kovesi.

Ați văzut cu câtă nonșalanță a întrebat cum explicați faptul că sub mandatul dumneavoastră au fost 40 % achitări pe dosarele DNA. Deci, cum spunea Ceaușescu, o minciună în falș, pe care doamna Kovesi a demontat-o, l-a dat peste cap pur și simplu pe respectivul, spunându-i, poate nu știți, nu mai sunt de 6 luni la DNA, deci jumătate din anul incriminat, 2018, nu este responsabilitatea mea. unu. Dar chiar și așa cunosc problema și cele 26 % sau 20 și ceva la sutp din aceste 38 % se datorează unor dezincriminări în legi decise de Curtea Constituțională. Deci nu din pricina unor instrumentări greșite sau insuficient justificate ale procurorilor. Pur și simplu s-a schimbat legea. Și dacă scoatem asta, rămânem cu 13 %. Adică este procentul standard din fiecare an, 10 - 12 %. Vedeți cu cât tupeu s-a mințit acolo?

Dar în ultimă instanță, oamenii ăștia n-au făcut altceva decât să-i lămurească pe parlamentarii europeni ce este cu aceste atacuri împotriva doamnei Kovesi.” - a spus CTP pentru Știrile Pro TV.

Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European (LIBE) a decis miercuri prin vot secret să propună numele Codruței Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Kovesi a obținut 26 voturi în comisia pentru libertăți civile și justiție! Ea a fost urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE).

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Momentul în care Maria Grapini sare peste un vot în favoarea lui Kovesi. Cine a renumărat
Momentul în care Maria Grapini sare peste un vot în favoarea lui Kovesi. Cine a renumărat
Laura Codruța Kovesi a fost așteptată de susținători cu flori și mesaje la aeroport. FOTO
Laura Codruța Kovesi a fost așteptată de susținători cu flori și mesaje la aeroport. FOTO
Laura Codruţa Kovesi, la întoarcerea în ţară:
Laura Codruţa Kovesi, la întoarcerea în ţară: "E un vot pentru sistemul de justiţie român"
VIDEO PROTVPLUS.RO
ambulanta
Șofer în stare gravă, după ce s-a răsturnat cu mașina și a ajuns în curtea unei case
Operațiune de salvare a unei turiste din Ungaria, în zona Rimetea
Primăria vrea să scutească de vinieta pentru Bucureşti maşinile Patriarhiei Române
Cazul de la Caracal. A fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă
Comisia Europeană face precizări despre harta ce ar demonstra "norul radioactiv din Rusia"
Vinieta pentru București. 200 de camere urmează să fie instalate în marile intersecții
Sevraj
Ce se întâmplă când un dependent de alcool intră în sevraj. „Iese animalul din om”
România, lovită de un val de căldură venit din Africa. Temperaturi cu 8 grade mai mari
ANIMAȚIA GRAFICĂ a atacului din Săpoca. Prima sancțiune după masacru: o amendă de 1.000 de lei
Masacrul de la Săpoca: bilanțul a ajuns la 5 morți. Cum s-a comportat agresorul înainte de atac
Recidivist din Pitești, reținut din nou după ce a tâlhărit un tânăr într-un local
O femeie din Bacău a bătut-o şi a tuns-o pe presupusa amantă a soţului ei. Ce riscă acum