Amenzi de 70.000 de lei pentru 15 persoane care s-au adunat să joace poker în București

21-02-2021 18:10


Mai multe persoane au organizat o partidă ilegală de poker, într-o locuință din Capitală, și au fost amendate cu peste 70 de mii de lei.

 

Printre ei, echipele de control au descoperit și un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină.

 

S-au dat sancțiuni și pentru alte petreceri private ori adunări similare.

15 persoane luaseră loc la masa de joc, într-o casă din cartierul Giulești. Cam așa a sunat și pontul primit de polițiști. Partida de poker clandestin era în plină desfășurare, când au intrat peste participanți. Unul dintre ei chiar pusese tot ce avea pe o singură carte.

Diana Sarca, Poliția Capitalei: „Între participanţi se afla şi un bărbat ce figura carantinat la domiciliu, iar acesta nu respecta măsura. A ieşit de la adresa pe care o comunicase şi se afla într-un spaţiu în care chiar nu trebuia să se afle în acel moment. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zararnicirea combaterii bolilor”.

După perchiziție, s-au dat amenzi atât pentru încălcarea regulilor impuse de pandemie, cât și pentru practicarea jocurilor neautorizate. În total, sancțiunile s-au ridicat la 71.250 lei, adică peste 14 mii de euro.

Oamenii legii au oprit doua petreceri și în Ilfov. Aici, însă, au curs telefoanele cu reclamații la 112.

A fost vorba despre o petrece privată organizată în voluntari şi un majorat la care participau 36 de persoane, în Ştefăneşti. Unuia dintre participanţi i-a fost deschis dosar penal. Era întors de curând din Spania şi ar fi trebuit să stea în carantină. În cele două locaţii, oamenii legii au data amenzi de 25 de mii de lei.

La fel s-a întâmplat în Craiova, în cazul altor evenimente cu zeci de participanți. Aceștia, dar și administratorii localurilor care găzduiau adunările, au fost amendați.

Petrecerile private sunt în continuare interzise, ne atrag atenţia oamenii legii, iar participarea sau organizarea unui astfel de eveniment poate fi urmată de sactiuni, între 500 şi 2.500 pentru participanţi şi până la 10 mii de lei pentru organizatori.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO