Amendă de 50.000 de lei pentru o pârtie din Cluj-Napoca. Au fost găsite mai multe nereguli în restaurant
O pârtie de lângă Cluj-Napoca a fost amendată cu 50.000 de lei pentru nereguli găsite în restaurant. Localul a fost închis până la soluționarea problemelor.
Inspectorii au găsit nereguli atât în toalete, cât și în restaurant și bucătărie. Reprezentanții unității spun că nu știau de unele reglementări legale și că au remediat deja o mare parte dintre aspectele scoase la iveală în timpul inspecției.
Săptămâna trecută, inspectorii de la Comisariatul Pentru Protecția Consumatorilor Cluj au primit o sesizare de la un client al restaurantului aflat lângă o pârtie, aflată la doi pași de Cluj-Napoca. Inspectorii au mers în control vineri, la puțin timp după deschidere, și au găsit mai multe nereguli. În toaletă, un grup sanitar nu era funcțional și lipsea gelul igienizant, dar și în bucătărie și în zona de servire a mesei au fost găsite neconformități.
Lucian Rus, comișar superior CJPC Cluj: ”Începând cu hota îmbâcsită, probabil nu era curățată de mult timp, mergând la depozitare, frigidere care prezentau rugină, carne fără niciun element de identificare, conducta cu apă curentă spartă, practic era plin de apă prin blocul alimentar. Era igrasie în fața barului, și fețele de masă erau rupte și scaune care prezentau muchii ascuțite, care puteau să rănească consumatorii.”
Reprezentanții pârtiei spun că nu știau despre anumite reglementări legale și că sunt în curs de rezolvare a tuturor problemelor.
Radu Mureșan, director pârtie și restaurant: ”Restaurantul este în regulă, curat, se face curat în fiecare zi. La partea de mobilier au fost, apar defecte, deoarece lumea este încălțată cu clăpari. Poate să mai sară lacul de pe un scaun, pot să mai apară probleme de genul acesta, dar nu a fost nimic grav. Nu suntem tot timpul la zi cu toate legile care apar, toate noile informații. Baxurile de suc au fost ținute direct pe gresie, n-am știut că acestea trebuiau ținute pe un europalet. Peste tot pe pârtie și în restaurant există dozatoare, chiar și pe lângă toalete, există dozatoare cu dezinfectant. Ne punem în regulă cu tot ce nu a fost, în cel mai scurt timp.”
Pe lângă amenda de 50.000 de lei, restaurantul a fost închis până la soluționarea tuturor neregulilor. Dacă la bar și în toalete totul a fost pus la punct, zona de preparare a mâncării rămâne închisă în următoarele zile.