Amenda cat un salariu mediu, daca atingi operele lui Constantin Brancusi din Targu-Jiu

Ultima actualizare: 15-05-2017 06:50
brancusi

Operele din incinta Ansamblului Monumental "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu nu vor mai putea fi atinse de catre vizitatori, incepand de luni. Cei care incalca hotararea Consiliului Local pot plati amenda cat un salariu mediu.

Pe 15 mai, intra in vigoare hotararea de Consiliu Local (CL)prin care le este interzisa atingerea operelor lui Constantin Bancusi.

Primaria Targu-Jiu spune ca imprejmuirea lucrarilor de arta va putea fi realizata dupa obtinerea unui aviz din partea Ministerului Culturii, potrivit news.ro.

Loredana Covei, purtator de cuvant al Primariei Targu Jiu: "Pentru aplicabilitatea acestui aliniat, se va face o adresa catre Ministerul Culturii, fiind necesar un aviz din partea specialistilor."

Hotararea consilierilor municipali mai prevede interzicerea in ansamblul monumental a vizitatorilor insotiti de animale de companie, a persoanelor cu role, skateboard-uri si alte vechiule nemotorizate.

Covei: "La aliniatul a din Hotararea nr. 172/24.04.2017 se prevede ca este interzisa atingerea operelor de catre vizitatori, iar la aliniatul c se mentioneaza faptul ca este interzisa patrunderea in ansamblul monumental a persoanelor insotite de animalele de companie, a celor care circula pe aleea ce leaga Masa Tacerii de Poarta Sarutului din Parcul Central, cat si in jurul Coloanei fara Sfarsit, in perimetrul dintre aleea circulara si Coloana, pe role sau skateboard-uri, sau alte vehicule nemotorizate."


Politistii locali din Targu-Jiu vor putea da amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 lei, pentru cei care incalca hotararea CL.

Autoritatile locale au decis sa stabileasca aceste masuri deoarece lacul de protectie al Coloanei Infinitului a fost deteriorat dupa ce mai multi turisti au scrijelit mesaje pe suprafata operei de arta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO