Care este starea medicului erou Cătălin Denciu. Testul Covid-19 a ieșit negativ

Ultima actualizare: 18-11-2020 08:06
Medicul erou din Piatra Neamț, Ioan Cătălin Denciu

Medicul erou Cătălin Denciu este în continuare în stare gravă. Marți, medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ care a salvat viața unor pacienți din salonul cuprins de flăcări a fost testa pentru Covid-19 în Belgia

„Din ceea ce ştim noi, testul real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia, este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost teste de real time PCR, probabil nu au avut timp de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi ca atare are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informaţiile pe care le avem de la spital, testul PCR este negativ. Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun perioada - martie, aprilie, mai, dar a trecut prin boală şi s-a vindecat”, a declarat Ludovic Orban, după participarea la o întâlnire la Ministerul Sănătăţii, potrivit News.ro.

Premierul a adăugat că „soţia domnului doctor (Alina Denciu - n.r.) este asaltată de telefoane din partea mass-media şi cred că îi deranjează intimitatea”.

 

Ce a spus Nelu Tătaru despre starea medicului erou Cătălin Denciu


Ministerul Sănătăţii a informat luni că medicul Ioan Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă
, iar medicii belgieni vor face în cursul zilei de marţi o examinare specifică - scaner - pentru a vedea cu exactitate care este profunzimea arsurilor acestuia.

Nelu Tătaru a declarat luni seara că, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, medicul având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs sâmbătă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, care a dus la moartea a 10 persoane.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO