Am putea reveni la normalitate la finalul lui septembrie, în scenariul cel mai optimist. Anunțul medicului Alexandru Rafila

Dată publicare: 28-02-2021 09:22
Dată actualizare: 28-02-2021 09:28


romania

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat că, în scenariul cel mai optimist, revenim la normalitate la finele lui septembrie.

El a mai precizat însă că lucrul acesta nu poate fi garantat de nimeni, pentru că pot apărea noi tulpini ale coronavirusului, transmite News.ro.

„Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul a afirmat că trebuie să putem vaccina 100.000 de oameni pe zi.

„Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent”, a explicat Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila a adăugat că este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie.

„Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a subliniat el.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO