Alex Dima: Condamnarea lui Piedone „poate fi însă începutul reparării răului din această ţară”

Ultima actualizare: 13-05-2022 10:44
Alex Dima: Condamnarea lui Piedone „poate fi însă începutul reparării răului din această ţară”
Facebook.com

Testamentul lui Piedone, lăsat înainte să ajungă la închisoare pentru incendiul de la Colectiv, este ca tinerii să-și facă bagajele și să plece din țară. Trebuia totuși să o spună înainte de tragedia din 30 octombrie 2015, crede Alex Dima.

Condamnările din dosarul Colectiv ar putea fi începutul reparării răului din România, scrie Alex Dima, jurnalist la „România, te iubesc”, într-o postare pe Facebook.

„Cristian Piedone le lasă un testament tinerilor acestei ţări: să-şi facă bagajele şi să plece.
Nu era rău dacă lansa mesajul ăsta înainte de 30 octombrie 2015. Poate aşa, tinerii din Colectiv plecau şi scăpau. Dar n-a făcut-o!
Poate nu era rău dacă striga acest mesaj acum mulţi ani, când a urcat pe scena politică alături de tot felul de specimene de care nu mai scăpăm, indivizi care nu se mai satură să ţină ţara asta captivă, să se folosească de ea spre binele lor şi al familiilor lor. Dar n-a făcut-o!
O face acum cu pretenţie de testament.
Pentru unii, acest sfat vine mult prea târziu. Au plecat şi au lăsat în urma mame şi tați cu inimile pârjolite de durere, şi nicio condamnare nu îi poate alina.
Condamnarea asta poate fi însă începutul reparării răului din această ţară.
Nu Piedone a pornit incendiul din Colectiv, dar el a stat în fruntea unui sistem corupt şi criminal, aşa cum sunt toate sistemele de la noi, care produc enorm de mult rău şi nimeni nu e tras la răspundere.
Câţi oameni au murit în sistemul de sănătate? Aţi auzit de vreun ministru tras la răspundere?
Câţi oameni mor zilnic pe drumurile României? N-am auzit să fie condamnat vreun ministru sau şef CNAIR pentru miile de victime.
La noi, lipseşte cu desăvârşire simţul răspunderii! De la cea mai înaltă funcţie din stat până la ultimul cetăţean”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO