Alerta pe salba de lacuri a Capitalei: doua lebede au murit din cauza apei

Ultima actualizare: 21-05-2012 08:48

Specialistii au intrat in alterta dupa ce doua lebede albe au murit, iar zeci de lisite sunt in pericol pentru ca au inotat in apa plina de dejectii. Oamenii din zona spun ca mizeria provine de la combinatul de porci de la Peris.

Practic, tone de fecale vor ajunge curand, inclusiv in lacul Snagov.

15 lebede erau vazute frecvent pe lacurile din nordul Capitalei. Doua dintre ele au ramas peste iarna la Balteni, unde, din pacate, au murit otravite. Cel care a avut grija de pasari le-a gasit dimineata. Omului i-au dat lacrimile. Medicii veterinari sunt absolut siguri ca pasarile au inotat in apa plina de dejectii. De aici si finalul nefericit.

Intamplator sau nu, cei de la combinatul de porci de la Peris au deversat o cantitate uriasa de mizerie animala in lacurile din vecinatate. Comisarii de la Garda de Mediu au descins la combinat. Culmea, cei incriminati admit ca dejectiile au ajuns in apa, insa, spun ei, din vina hotilor care ar fi furat o piesa din statia de epurare. Oamenii din zona nu cred in aceasta scuza.

Inspectorii de mediu i-au amendat pe directorii combinatului cu 50.000 de lei. In alta ordine de idei, in acest combinat sunt multe alte probleme. Autoritatile au aflat recent ca zeci de porci au murit de foame in lipsa furajelor. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO