Alertă în orașul Târgu Mureș, după ce un urs a intrat în mai multe gospodării: „Când ieșim ne uităm peste tot”

Dată publicare: 18-03-2021 07:21
Dată actualizare: 18-03-2021 19:53


Alertă în orașul Târgu Mureș, după ce un urs...
Alertă în orașul Târgu Mureș, după ce un urs...

Este alertă în orașul Târgu Mureș. Un urs care, cel mai probabil căuta mâncare, a intrat în mai multe gospodării.

Nu este pentru prima oară când ursul se apropie de curțile oamenilor din zonă. Localnicii sunt disperați și le e frică să mai iasă din case.

Ursul a fost zărit în curtea mai multor familii din Târgu Mureş. Prima apariţie şi-a făcut-o dis-de-dimineaţă. A fost alungat, însă după câteva ore, ursul s-a întors. De această dată a reuşit să golească patru stupi de albine.

Localnic: „Vecina a observat, m-a sunat, am sunat la 112, au venit jandarmii. L-am văzut. Și acum pleacă și vine. E blând doar că e distrugător. Îi place pe strada noastră, dar am înțeles că a mai fost și pe Posada şi pe Sighisoarei.”

Se pare că animalul obișnuieşte să se plimbe pe străzile acestei comunităţi. De fiecare dată când îl zăresc, localnicii sună la 112, iar jandarmii îl alungă cu petarde sau prin fluier.

Localnic: „Vine poliția și tot ce face e să îl alunge. Să-l ducă! Nu poți să îl lași să se plimbe în Târgu Mureș, în fiecare seară, copiii noștri să nu aibă o siguranță sau oamenii în vârstă. Aproape în fiecare zi avem urs. Când ieșim trebuie să ne uităm în stanga, dreapta, peste tot.”

Localnicilor le este teamă să mai iasă din casele lor. Aproape zilnic primesc mesaje de atenţionare, însă doar atât. Ursul continuă să se plimbe nestingherit şi dă nas în nas cu oamenii.

Localnic: „S-a plimbat în toată grădina. A fost în față la geam. Prima dată mi s-a părut tare, dar după aia mi s-a făcut teamă. M-am uitat în ochii lui și după s-a ridicat și în picioare.”

Localnic: „Deja de doi ani ne plimbăm ursul în grădină.”

Între timp, autoritățile caută soluții. Primăria Târgu Mureș a propus un proiect pentru mutarea urșilor care coboară în cartierele orașului. Acesta prevede încheierea unui contract de prestări servicii pentru relocarea sau recoltarea animalelor sălbatice. Pentru acest lucru, este nevoie și de aprobare din partea Ministerului Mediului.


VIDEO PROTVPLUS.RO