Autorităţile au declanşat mecanismul ”Alertă răpire copil”, în noaptea de miercuri spre joi, după ce o fată de 13 ani din judeţul Sibiu a fost luată cu forţa de patru persoane şi urcată într-o maşină.

”La data de 9 februarie, în jurul orei 21:20, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 13 ani, CĂLDĂRAR MARIA, din localitatea Tălmaciu, judeţul Sibiu. Din cercetări a reieşit că minora, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Tălmaciu, a fost luată cu forţa de patru persoane necunoscute şi introdusă într-un autoturism de culoare alb, marca BMW, după care s-ar fi deplasat într-o direcţie necunoscută”, a transmis Poliţia Română, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pentru identificarea autoturismului în cauză.

După câteva ore, fata a fost găsită. Ea era în compania unui băiat de 13 ani care a fost dus la Poliţie. Alerta ”Răpire copil” a fost ridicată.

Băiatul și fata tocmai încercau să transmită live pe Facebook că fata este bine, pentru a înlătura îngrijorarea familiei. Anchetatorii au aflat că băiatul care o însoțea era un pretendent la mâna ei. Părinții fetei de etnie romă ar fi promis că o căsătoresc cu el. S-au răzgândit, însă, ulterior, și voiau să aranjeze măritișul cu altcineva. Acesta ar fi motivul răpirii. Acum, polițiștii stau de vorbă cu băiatul, pentru a afla cine a plănuit totul și cine a dus la îndeplinire planul. Din primele informații, ar fi vorba despre 4 bărbați.

Poliția desfășoară cercetări

Părinții fetei sunt cei care au dat alarma. Deocamdată, nu s-a stabilit dacă ei primiseră bani pentru a-și mărita copila.

”Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au reuşit depistarea minorei Căldărar Maria, în municipiul Sibiu. Minora nu a fost victima vreunei infracţiuni comise cu violenţă. În aceste condiţii, alerta de răpire este ridicată”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că la sediul IPJ Sibiu este condus un tânăr de 13 ani, în prezenţa căruia se afla minora la momentul depistării, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs răpirea acesteia.

De asemenea, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili toate persoanele implicate. La momentul răpirii, erau patru persoane care au obligat fata de 13 ani să urce într-o maşină.