Tribunalul Iasi a fost evacuat in urma unei alerte cu bomba. Ce au descoperit specialistii la verificari. VIDEO

30-05-2016 10:16

Alarma cu bomba luni dimineata la Palatul de Justitie din Iasi. Putin dupa ora 9, o persoana a sunat la Tribunal si a sustinut ca in cladire s-ar afla un dispozitiv exploziv.

Imediat, magistratii au anuntat politia si cei 250 de angajati impreuna cu toti cei veniti la procese au fost evacuati. In final totul s-a dovedit a fi o gluma proasta, iar anchetatorii incearca sa-l gaseasca pe faptas.

Zeci de politisti, pompieri si jandarmi au fost mobilizati de urgenta la Palatul de Justitie, dupa un apel anonim. Pirotehnistii de la Serviciul Roman de Informatii si de la Politie au intrat in cladire pentru a cauta dispozitivul exploziv.

Diana Micu Cheptene, vicepresedinte Curtea de Apel Iasi: "Am fost anuntati ca s-a primit un telefon pentru o bomba ca ar fi amplasata, sau un material de acest tip. Si atunci s-a activat procedura de evacuare asteptand ca specialistii sa-si faca treaba."

Angajatii speriati de amenintare nici nu au mai avut timp sa-si ia hainele ori gentile.

"Am fost rugati ca sa iesim afara. Eu lucram si am iesit pur si simplu, am facut ce au facut si ceilalti", a povestit un angajat.

Mihaela Moraru, avocat: "Ne-a anuntat ca este o bomba si sa evacuam sala de judecata am iesit cu totii. Am vrut sa iau liftul si apoi m-am razgandit si am coborat pe scari. Cu totii am iesit in grup si ne-am imprastiat care si cum."

Cateva persoane care aveau astazi procese cred ca apelul ar fi fost facut de cineva nemultumit de sistemul de justitie.

Dupa aproape doua ore de cautari in tot Palatul de Justitie, nu s-a gasit nici un dispozitiv exploziv si angajatii au fost lasati sa se intoarca la munca. Politistii incearca acum sa identifice persoana care a facut apelul telefonic. Pentru alarma falsa, risca o mie de lei amenda.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO