Aglomerație în stațiunile de la munte. Au început să sosească cei care refuză să petreacă Revelionul acasă

30-12-2020 16:39


În staţiunile montane au început să sosească cei care refuză să petreacă Revelionul acasă. Şi nu sunt deloc puţini; dovada - şoseaua de pe Valea Prahovei pe care s-a circulat, să spunem aşa, "ca în vremurile bune".

Atât turiştii, cât şi gazdele promit că vor face tot posibilul să respecte regulile de siguranţă.

Noroc că maşinile nu trebuie să păstreze distanţa de 1,5 metri între ele. N-ar fi fost posibil, joi, când coloanele motorizate au început să se apropie de Sinaia.

Aglomerat a fost şi prin Breaza, o rută preferată de mulţi dintre cei care vor evite mersul bară la bară.

Șofer: ”Cine merge spre Sinaia, Braşov să nu mai intre pe Breaza. Ne aglomerează şi pe noi ne sugrumă şi ruta asta alternativă”.

Aşteptarea din trafic este răsplătită la destinaţie. La acest hotel de 5 stele din Azuga, oaspeţii au fost întâmpinaţi cu o sticlă de vin şi o mică gustare, din partea casei. Zilele acestea, restaurantul hotelului va fi deschis doar până la ora 23, însă serviciul room service ia comenzi până la ora două.

Valeria Jitaru, Reprezentant hotel: ”Se fac în continuare rezervări pentru revelion. Vom avea în program un moment pe terasă oferit din partea casei cu cârnaţi şi vin fiert, vom avea în cameră o gustare pentru noaptea de anul nou şi şampanie”.

Acest hotel din Predeal s-a redeschis la 1 decembrie, după renovare. Are piscină exterioară încălzită şi promite un Revelion magic.

Andrei Tanase, manager hotel: ”Este pentru două persoane 1500 de lei, bineînţeles, o să aibă şi o şampanie inclusă. Într-o piscină exterioară să vedem artificii, să trecem de la un alt la altul este ceva unic”.

Cei ajunşi în Poiana Braşov declară că vor să-şi petreacă mai tot timpul în aer liber, mai ales că temperatura s-a ridicat joi până la 13 grade celsius. Centrele de echitaţie au stârnit interes.

Gheorghe Glăjar - administrator centru de echitaţie: ”Plimbări facem pe munte, la o oră, două ore, sus pe munte, prin pădure, pajişte”.

Fată 14 ani: ”Am văzut câteva căprioare. Am făcut trap, a fost bine”.

Şi staţiunea Rânca s-a aglomerat, căci mii de turişti îşi vor petrece Revelionul aici. Unii au început petrecerea deja.

Oamenii ştiu că nu au voie să iasă pe pârtie sau pe străzi după ora 23.

Turist: ”Ar trebui să spun, practic va fi – doar în cabană – în cabană, cu siguranţă”.

Turist: ”Petrecere în familie - nu ieşiţi pe pârtie – în noaptea de revelion nu ieşim – v-aţi dori – mi-aş dori, da„.

Constantin Pănescu – cabanier: ”Fiecare, în partea privată a lui, pentru că sunt prieteni, rude, colegi de serviciu, se pot suporta”.

Pentru cei ajunşi în Rânca bucuria cea mai mare este stratul de zăpadă, care măsoară aproape o jumătate de metru.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO