Afaceri ilegale de milioane cu fier vechi. DIICOT, pe urmele retelei coordonate de Mircea Mondialu'
Sute de firme fantoma, zeci de oameni ai strazii deveniti patroni peste noapte, tone de fier vechi tranzactionate si o paguba de 14 milioane de euro - acestea sunt capitolele unui dosar urias de evaziune fiscala instrumentat de politisti si procurori.
Politistii si procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au facut joi, in zori, 40 de perchezitii in toata tara.
Era inca bezna cand trupele speciale au dat buzna in zeci de case. Cautau mai multi indivizi banuiti de evaziune fiscala cu fier vechi.
Alegeri 2024
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
Centrul intregii operatiuni a fost la Varasti, judetul Giurgiu, iar Mircea Mondialu' este presupusul lider al retelei. Anchetatorii cauta documente, dar si alte probe care i-ar putea ajuta sa-l trimita dupa gratii. In unele locuinte au gasit inclusiv arme.
Politistii si procurorii au facut 40 de perchezitii in joi dimineata, in noua judete, plus municipiul Bucuresti. Au ridicat 26 de persoane si le-au dus la audieri la sediul DIICOT Giurgiu, in incercarea de a destructura o grupare care a dat o lovitura de 60 de milioane de lei noi, adica aproximativ 14 milioane de euro.
Ca afacerile sunt extrem de profitabile, se vede de departe.
Numele ii troneaza insa cu mandrie pe firmamentul unui bar din localitate. Tot al lui pare sa fie si un centru urias de colectare a metalelor.
In Giurgiu, afacerile cu fier vechi sunt conduse de Mircea Mondialu' si Nelu Mondialu' - tata, respectiv fiu. Daca dimineata la depozit era activitate intensa, dupa descinderea procurorilor si politistilor nu se mai zarea tipenie de om.
Desi vorbim despre o operatiune spectaculoasa, ramane totusi o picatura intr-un ocean. De pe urma afacerilor cu fier vechi statul pierde anual sute de milioane de euro. Pe de o parte, din pagubele provocate de furturi, inclusiv de pe calea ferata. Pe de alta, din neplata taxelor.
Sursa: Pro TV
Etichete: giurgiu, diicot, perchezitii, descinderi, fier vechi,
Dată publicare:
05-12-2013 18:39