Afacere ilegala, de 60 de milioane de euro, mascata de vanzarea de fier vechi. Cum functiona gruparea evazionista

Ultima actualizare: 26-06-2015 07:08
descinderi fier vechi

O afacere ilegala, de 60 de milioane de euro, era mascata de vanzarea de fier vechi, dupa cum au descoperit politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate.

Ei au descins marti la mai multe depozite care adunau fier vechi. Patronii sunt suspectati ca au inselat statul cu milioane de euro.

Descinderile au avut loc la mai multe depozite din tara. Anchetatorii au suspiciuni ca ar face parte dintr-o grupare care s-ar fi ocupat de evaziune fiscala si spalare de bani.

Gruparea evazionista avea ramificatii in noua judete, spun politistii, de unde colecta fier vechi fara acte. Ca sa justifice marfa in documentele contabile, inregistrau tranzactii fictive in valoare de 59 de milioane de euro, printr-un circuit de 47 de firme fantome.

In timp ce zeci de suspecti erau audiati, in fata sediului Politiei Capitalei s-au strans rudele lor. Si-au stapanit emotiile spargand seminte si le-au trimis celor ridicati in urma perchezitiilor apa, mancare si avocati.

Si angajatii omului de afaceri spun ca materialele feroase au fost cumparate cu acte, iar cei care le-au vandut sunt vinovati ca nu si-au platit datoriile la stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO