Adolescenții din anii terminali, cu gândul la balurile de sfârșit de an. Pentru petrecere părinții plătesc ca pentru o nuntă
Profesorii sunt în grevă, însă adolescenții din anii terminali sunt cu gândul la balurile de sfârșit de an. Pe lângă clasicele petreceri organizate la restaurant, sunt destui care vor pleca la mare, la munte, sau chiar în străinătate.
Elevii Colegiului Ion Luca Caragiale din București s-au costumat și au participat la tradiționala paradă de final.
Elev: „Fiecare clasă își alege tema, noi ne-am ales piloți și stewardese"
Elev: „E destul de ireal, dar încerc să accept ideea, încă nu cred că am procesat-o complet.
Reporter: Când crezi că o vei procesa complet?
Elev: „Când voi ajunge la facultate fară ei."
Reporter: Ați plâns până acum?
Elev: „Da, toată săptămâna, în fiecare zi, ținând cont că a fost și faza cu Coronavirus și am stat 2 ani în carantină, e o minune că suntem aici."
În mod normal tot astăzi ar fi trebuit să fie organizată și festivitatea de premiere doar că din cauza grevei profesorii nu au încheiat mediile.
Tinerii sunt oricum cu gândul doar la banchet. În special fetele.
Sibel Ismail - absolventă clasa a XII-a: „Am vrut să fie pe talie pentru că am talie subțire și am vrut să pun în evidență și mâinile și acest detaliu.”
Reporter: Ești mulțumită de rezultat?
Sibel Ismail: „Da, foarte mulțumită. O să am această rochie, o să am un machiaj simplu și părul lăsat pe spate.”
Reporter: Pantofi sau sandale?
Sibel Ismail: „Sandale."
Andreea Carapcea – make-up artist: „În funcție de ținuta lor, eu sunt adepta naturalului, așa că merg întotdeanua către nuanțe calde, nu neapărat cu culori tari. Genele ar trebui puse cumva către colțul exterior pentru alungire, nu tot ochiul."
George Tufă – hairstylist: „Generația actuală este mult mult mai simplistă, ne cer lucruri nu foarte sofisticate, bucle, drept, cozi, cărare adâncă pe mijloc sunt ceva mai simple față de ce ni se cerea în trecut.”
Pentru petrecere părinții plătesc ca pentru o nuntă. Pe lângă meniu, costă cabina pentru fotografii, artificiile, barul cu prăjituri sau DJ-ul.
La Galați, liceeni au făcut o tradiție din a pleca în Bulgaria sau în Grecia.
Cătălin Mogoș, profesor CNMK Galați: „Dacă stau și pun în balanță perioada, serviciile, cazarea, transportul și dacă le raportăm la prețurile care sunt la noi în țară, este foarte ieftin. Adică 217 sau 220 de euro."
Alții își organizează banchetul tot la mare, dar la noi însă nu sunt puțini nici cei care vor merge în marile orașe europene.