Adolescent de 13 ani, rănit grav după ce s-a urcat pe un vagon și a fost electrocutat


Ultimul update: Duminica 05 Mai 2019 20:58
Data publicarii: Duminica 05 Mai 2019 17:49
Categorie: Stiri actuale

Un adolescent de 13 ani din Capitală a văzut moartea, cu ochii. Băiatul este în stare gravă, la spital. după ce s-a urcat pe un vagon şi a fost electrocutat.

Nu este clar dacă a vrut să-şi facă o fotografie sau din joacă. Însă, arcul electric care s-a format i-a provocat răni groaznice. În urmă cu doar câteva săptămâni în aceeaşi zonă şi-a pierdut viaţa, în condiţii similare, o studentă de 22 de ani.

A fost nevoie de o singură fracţiune de secundă pentru ca adolescentul de 13 ani să ajungă în zona de risc. Arcul electric format de linia de înaltă tensiune a fost atât de puternic încât l-a aruncat pe copil la pământ.

Acolo l-a găsit un salvator-voluntar care a încercat să îi dea o mână de ajutor până la sosirea echipajului ISU.

Marian Dumitru, voluntar salvator: Am aflat despre acest incident prin intermediul aplicaţiei "Există un erou". Am găsit copilul în stare de conştiență, era foarte speriat, cu arsuri de gradul I şi II, pe 70% din suprafaţa corpului. Era lângă un vagon staţionat. Copilul nu a ştiut la ce se supune şi era foarte speriat de modul în care arată. Mi-a spus că trebuia să mai urce cineva, dar s-a urcat el primul. Ceilalţi copii au fugit fiindcă s-au speriat. 

Martoră: Am fugit spre băieţel pentru a-i acorda primul ajutor. Era un băieţel brunet, aşezat în şezut. Avea şi părul ars. Era conştient, am înţeles că vorbea foarte greu. Mulţumim lui Dumnezeu că a scăpat cu viaţă. Sunt niște vagoane părăsite care ar putea fi tăiate și duse de aici.

"Zona blestemată" în care a mai murit o studentă

În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, în aceeaşi zonă, la câteva sute de metri distanţă, a mai avut loc o tragedie provoata de aceeaşi nesăbuinţă. O studentă de 22 de ani amurit electrocutată în timp ce îşi făcea un selfie pe un vagon abandonat pe linia ferată.

Plin de răni şi foarte speriat, băiatul a fost dus la spitalul ''Grigore Alexandrescu'' unde a fost evaluat. Medicii urmează să stabilească dacă are sau nu nevoie de un transplant de piele.

Arsurile - spun specialiștii- sunt însă ultima lui problemă. Potrivit acestora foarte puţini scapă cu viaţă, după o astfel de experienţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Elev din Buzău, la un pas de moarte din cauza unui selfie. Martorii spun că a luat foc
Elev din Buzău, electrocutat după ce s-a urcat pe tren să facă un selfie. Are arsuri grave
VIDEO PROTVPLUS.RO