Administratorii gropii de gunoi Glina au fost arestati. Cei doi ar avea legaturi cu gruparea mafiota Cosa Nostra

Ultima actualizare: 17-07-2014 00:25

Captura spectaculoasa facuta de politistii romani la cererea colegilor de la Roma. Administratorii gropii de gunoi Glina, de la marginea Capitalei, un italian si un roman, au fost retinuti pentru legaturi cu temuta grupare mafiota Cosa Nostra.

Cei doi vor fi extradati in Italia, unde vor da socoteala pentru acuzatii de spalare de bani. Sergio Pileri si Victor Dombrovschi se afla de ore bune in sediul Curtii de Apel Bucuresti.

De dimineata au fost saltati de trupele speciale ale politiei pentru ca autoritatile judiciare de la Roma au emis mandate europene de arestare pe numele lor. Cei doi trebuie sa dea socoteala intr-un dosar de spalare de bani in care vedeta este temuta grupare mafiota Cosa Nostra.

De altfel, cei doi sunt suspectati ca ar fi lucrat pentru liderul gruparii mafiote, care este suspectat de ani buni ca ar spala bani, inclusiv in Romania. Aceasta groapa de gunoi de la Glina, cea mai mare din Europa, ar fi fost cumparata pentru 100 de milioane de euro, bani care ar fi provenit din activitatile ilegale ale mafiei italiene.

Aceasta procedura va culmina cu anchetarea celor doi suspecti, alaturi de alti suspecti arestati in Italia. In urma cu aproximativ un an de zile, la cererea procurorilor italieni cei de la DIICOT le-au pus sub sechestru toate proprietatile din Romania, dar si conturile bancare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO