Acuzatii grave la un spital din Romania. Un batran de 72 de ani ar fi fost lasat sa agonizeze 17 ore in sala de asteptare

Ultima actualizare: 03-04-2016 07:03

Revolta intr-o familie din judetul Vaslui impotriva medicilor de la Spitalul din Barlad. Rudele unui batran de 72 de ani spun ca barbatul a fost dus la Urgente cu Ambulanta si a fost lasat sa zaca in sala de asteptare 17 ore.

Omul acuza dureri de articulatii, abia se mai misca si nu mancase de o saptamana. Sotia l-a gasit a doua zi, infometat si tremurand de frig. Femeia a decis sa depuna plangere inclusiv la Ministerul Sanatatii.

Pacientul a ajuns in grija medicilor de la Spitalul din Barlad dupa-amiaza la ora 16. A fost consultat in UPU si apoi lasat sa astepte.

Cum batranul de 72 de ani este dintr-o comuna de la 50 de kilometri de oras, sotia sa a putut ajunge la el abia a doua zi, dimineata. Cand l-a vazut, i-a venit sa planga. Femeia sustine ca timp de 17 ore, singurul care s-a aratat preocupat de suferinta batranului a fost un alt pacient.

Veta Apostu, sotie: “L-am gasit in sala de asteptare. Pe un pat, fara nimic pe el, invelit cu bluza de pijama. Dimineata a venit o fata in tura si i-a pus o patura.”

“Eu am indraznit si i-am dat pantalonii de trening peste pijama si i-am pus prosopul pe cap ca era vanat de frig."

Batranul este acum internat, iar conducerea spitalului a si incheiat ancheta: concluzia lor e ca medicii nu au gresit cu nimic.

Adrian Gheorghiu, purtatorul de cuvant al spitalului de urgenta Barlad: "A fost adus de ambulanta pentru dureri poliarticulare. A fost consultat la Urgente si medicul a considerat ca pacientul trebuie sa ramana in observatie. Pana a doua zi a ramas, cand am avut serviciu de reumatologie disponibil. S-a facut sesizare ca a asteptat atata timp, dar a fost tinut sub observatie, cum e legal."

Copiii batranului, raspanditi prin tara si strainatate, au facut plangeri la spital si la Prefectura, acuzindu-i pe medici de neglijenta.

Veta Apostu, sotie: “Nu cer nimic. Sa imi dea explicatie. Dupa 17 ore de asteptare, dupa 40 de ani de munca, nu merita nici atata?”

Un memoriu a fost trimis inclusiv la Ministerul Sanatatii, iar familia batranului va primi un raspuns in zilele urmatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO