Acuzatii grave la adresa unui centru pentru copii sarmani. "N-am intins bine cearsaful in pat. Mi-a dat cu un bat in cap"

Ultima actualizare: 04-03-2016 07:06

 Acuzatii grave intr-un centru pentru copii sarmani din Gaesti. Mai multi adolescenti aflati in grija asistentilor sociali de aici sustin ca sunt batuti cu batul daca nu ii ingrijesc pe cei mai mici, grav bolnavi.

Tinerii mai spun ca ingrijitorii de noapte ii pun sa curete cladirea in locul lor, iar daca nu se supun, ii jignesc si devin violenti. Politistii si Directia pentru  Protectia Copilului au deschis anchete.

Adolescentii din complexul de ocrotire de la Gaesti se plang ca adesea indura batai cumplite din partea supraveghetorilor de noapte.

Adolescent: "Facem sectoare. Daca am facut o greseala, ne pune sa facem holul si baia de nu stiu cate ori."

Adolescent: "Ia batul de la mop si ne bate. Am facut paturile la copii si n-am intins bine cearsaful. Mi-a dat cu un bat in cap."

Conducerea centrului sustine insa ca nu stie de asemenea incidente. Cel mai probabil, tinerii nu spun deschis prin ce trec de teama repercursiunilor.

Nicoleta Toade, seful Complexului de Servicii Comunitare Gaesti: "Au spus copiii ca au fost batuti? Nu. Daca se constata ca au fost sau vor exista, se vor lua masurile necesare. De ce spun copiii ca au fost batuti cu batul la maini si picioare? Asta vom constata. Eu n-am, in fiecare zi se fac triaje sa se vada daca sunt urme de violenta. Nu au existat."

Maria Preda, medicul Complexului de Servicii Comunitare Gaesti: "Eu n-am dezbracat fiecare copil in fiecare zi, decat daca a avut probleme, dar doamnele si persoanalul de aici mi-ar fi comunicat daca ar fi fost probleme cu ceva."

Cei de la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Dambovita au inceput o ancheta interna.

Cerasela Gurgu, purtatorul de cuvant DGASPC Dambovita: "Daca se constata ca vreun copil a fost abuzat, se vor anunta organele abilitate si se vor lua si masurile interne administrative care se impun."

Politistii au deschis si ei o investigatie. Au luat declaratii de la tinerii care au spus dechis numele celor care i-ar fi agresat. Daca vor fi gasiti vinovati, supraveghetorii ar putea fi concediati si judecati pentru pentru loviri si alte violente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO