Acuzatii de malpraxis la Galati. Medicii ar fi externat un bebelus, dupa ce i-au rupt clavicula dreapta la nastere

Ultima actualizare: 03-11-2014 00:00

Drama intr-o familie din judetul Galati, care cauta explicatii pentru moartea unui prunc de patru zile. Parintii spun ca medicii i-au rupt clavicula dreapta, la nastere, dar au decis sa-l externeze.

I-ar fi asigurat ca baietelul este sanatos, dar la cateva ore dupa ce l-au luat acasa starea lui s-a agravat.

Andrei s-a nascut luni, pe cale naturala. Avea trei kilograme si trei sute de grame. Asa cum se poate intampla in cazul unor astfel de nasteri, i-a cedat o clavicula. Joi, la externare, asistentele i-au dat mamei copilul bandajat cu o fasa elastica.

"Era strans ca si cum, ii iesise pielea dupa pansament, ca si cum ai strange o bluza la curea. A inceput sa se umfle asa in piept, cohaia. M-am panicat, am sunat la 112, au venit ambulanta, politia, SMURD-ul, Criminalistica", a spus tatal, Petrica Paraschiv.

"Era foarte strans, pentru ca are si vanatai pe corp de la cum a fost bandajat copilul. I-am dat sa manance si m-am pus si eu langa el - eram foarte obosita - si am adormit; nu stiu daca chiar am adormit. Si m-am trezit asa, deodata, din instinct cred. Cand m-am trezit, el era alb, asa, galben, nu mai era rosu", a spus mama, Carmen Darabana.

"Nou-nascutul era decedat! Era decedat de minute bune, intrucat prezenta lividitati cadaverice pe spate", a spus Mihai Polinschi, Serviciul de Ambulanta Galati.

Rudele sunt revoltate si cred ca, daca bebelusul avea intr-adevar probleme de sanatate, nu ar fi trebuit externat. Doctorii il puteau trimite la alta sectie ori la alt spital, ca sa fie tratat.

"Nu trebuia sa fie externat in momentul in care copilul gemea, de durere cred. Trebuia facut un transfer direct. Mie nu mi se pare normal", a spus unchiul, Mihaita Paraschiv.

"S-a declansat o ancheta interna. Conducerea spitalului deja a sesizat Colegiul Medicilor", a spus Lucica Grigorica, Spitalul de Urgenta Galati.

Parintii vor sa depuna o plangere la Parchet impotriva cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenta din Galati.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO