Olguta Vasilescu, multumita ca arestul la domiciliu ii da ocazia sa petreaca timp cu familia. "Oricum imi luasem concediu"

×
Codul embed a fost copiat

Dupa o noapte petrecuta in arestul Politiei Capitalei si o zi lunga la instanta, Olguta Vasilescu a ajuns joi seara acasa, la Craiova.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis ca poate fi cercetata in arest la domiciliu. Drept urmare, nu are voie sa mearga la primarie. Olguta Vasilescu pare insa multumita de sederea acasa pentru ca, sustine ea, are in sfarsit timp sa se dedice si familiei.

Olguta Vasilescu: "E o perioada meritata pentru mine din punct de vedere al familiei. Eu imi luasem oricum doua saptamani concediu pentru campania electorala, dar acum am o luna pentru familia mea. Deci, nu am niciun stres si am un principiu in viata: tot ce nu te omoara, te intareste."

Foarte sigura pe ea, Olguta Vasilescu parea relaxata aseara. A sustinut ca atunci cand intri in politica trebuie sa te astepti la orice. Dar pentru ea un lucru este cert - timp de patru ani si-a sfatuit angajatii sa nu primeasca mita. Regula care s-a aplicat si in ceea ce o priveste, spune primarita Craiovei. Tot ea crede ca acuzatiile care i se aduc vor fi demontate in instanta. Cat despre conditiile din arest?

Olguta Vasilescu: "M-am simtit bine. Conditiile nu sunt dramatice, asa cum se spune. Am fost foarte bine primita de toata lumea, de tot personalul si am stat in camera cu doua doamne, foarte dragute, care m-au facut sa ma simt bine."

Citește și
lia olguta vasilescu
Afacerile care au dus la retinerea Olgutei Vasilescu. Cine ar fi platit "camioane pline cu produse de publicitate electorala"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Olguta Vasilescu sustine ca zeci de oameni au fost alaturi de ea, iar dovada ii stau mesajele pe care le-a primit ieri pe telefonul mobil.

Unul dintre consilierii ei, Mihai Cilibiu, a recurs la un gest exterm: "In semn de solidaritate cu primarul noastru imi dau demisia din functie."

Apoi, cu ochii in lacrimi, a mai tinut sa dea explicatii.

Mihai Cilibiu: "S-au facut atatea si sa ajungi sa platesti cu libertatea pentru ca nu esti alaturi de o anumita tabara."

Olguta Vasilescu este acuzata de opt fapte de coruptie, dintre care patru de luare de mita. Procurorii sustin ca a impus unor oameni de afaceri sa sponsorizeze pe de o parte campania electorala din 2012, iar pe de alta parte sa dea bani pentru renovarea fatadelor cladirilor din centrul Craiovei.

Banii, noteaza anchetatorii, au fost folositi pentru materiale promotionale si pentru plata lui Goran Bregovici, care a sustinut un concert in campania locala.

Anchetatorii au sustinut ca toate demersurile facute de Olguta Vasilescu au fost cu folosirea influentei ei ca senator.

Dragnea: "Uman, suntem alaturi de Olguta, ea a fost sustinuta, a fost un primar foarte bun, a facut multe in municipiu."

Blaga: "Niciodata nu m-am bucurat de raul nimanui si aici m-as opri cu comentariile."

Gorghiu: "Toate partidele din Romania au fost afectate in mod real de aceasta activitate a DNA-ului."

Olguta Vasilescu a declarat ca va contesta decizia instantei.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Olguta Vasilescu a fost plasata in arest la domiciliu 30 de zile. Gestul
Olguta Vasilescu a fost plasata in arest la domiciliu 30 de zile. Gestul "extrem" al unui consilier din Primaria Craiova

Tribunalul Bucuresti a respins joi cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Afacerile care au dus la retinerea Olgutei Vasilescu. Cine ar fi platit
Afacerile care au dus la retinerea Olgutei Vasilescu. Cine ar fi platit "camioane pline cu produse de publicitate electorala"

"Dreptate pentru Craiova", campania electorala din 2012, a Olgutei Vasilescu, a adus-o pe aceasta in atentia anchetatorilor.

Universitatea Bucuresti a analizat doctoratul Olgutei Vasilescu.
Universitatea Bucuresti a analizat doctoratul Olgutei Vasilescu. "Capitolul 7 se gaseste in totalitate pe Internet"

 Un nou caz de plagiat a facut valuri in ultimele zile in politica romaneasca. In centrul scandalului se afla lucrarea de doctorat a Olgutei Vasilescu, in cazul careia Universitatea Bucuresti a sesizat Consiliul National de Etica

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.