Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit într-un accident. Are fractură de coloană

19-01-2021 13:13


Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit într-un accident. Bărbatul are fractură de coloană

Activistul de mediu Daniel Bodnar este grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc în noaptea de luni spre marți în comuna Sucevița. Bărbatul a fost transferat la Iași cu fractură de coloană.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un grav accident rutier, luni noapte, în jur de ora 2:20, pe raza comunei Sucevița.

El era pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, Daniel Ghinghiloschi. Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului BMW pe care îl conducea, mașina lovind violent un podeț și poarta unei case, scrie Monitorul de Suceava.

Șoferul a scăpat cu răni mai ușoare, însă Bodnar a suferit leziuni grave. Daniel Bodnar a fost diagnosticat preliminar cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”.

Pe pagina de facebook a lui Daniel Bodnar a fost publicat un mesaj în care familia lui anunță că acesta va fi operat miercuri, însă sunt șanse mici să se recupereze. 

„Noi: soția, fetița, surorile, frații și părinții lui Daniel, avem speranța că Daniel se va face bine și că Dumnezeu îl va ajuta să treacă peste această perioadă grea din viața lui.

Daniel urmează să fie operat mâine și are mare nevoie de rugăciunile noastre, ale tuturor. Șansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă. Deocamdată nu cunoaștem ce costuri implică toate procedurile, însă la momentul potrivit vom anunța aici pe pagină.

Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!”, este mesajul postat de familie pe pagina de Facebook a lui Daniel Bodnar.

Polițiștii nu au dubii asupra accidentului

 

Polițiștii rutieri nu au dubii cu privire la faptul că a fost doar un accident rutier.

”În noaptea de luni spre marți, în jur de 2.20, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, a avut loc un accident cu implicarea unui singur vehicul cu post de conducere pe dreapta, condus un tânăr de 24 de ani, din Solca. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției, mașina a lovit timpanul unui podeț, a lovit poarta unei case, un indicator rutier, iar pe fondul vitezei dezvoltate mașina a mai rulat într-un șanț de la marginea drumului. Echipajul de poliție a ajuns de urgență la fața locului, la patru minute de la apelul la 112”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Cel care a sunat la 112 a fost Dănuț Ghinghiloschi, cel care s-a aflat la volan.

Conform procedurilor, mai ales că au fost unele dubii cu privire la cine a condus, ambii au fost verificați cu etilotestul.

În cazul lui Bodnar a rezultat o concentrație de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat, care este aproape în marja de eroare și care nu are importanță juridică în condițiile în care se stabilește cert că acesta era pasager.

Activistul Daniel Bodnar este cunoscut pentru acțiunile sale împotriva tăierilor ilegale de păduri din Suceava, fiind de mai multe ori atacat de hoții de lemne.

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO