Controale ample în Suceava după ce activistul Daniel Bodnar a fost atacat

12-12-2020 08:04


Controale ample au loc în județul Suceava, la firmele cu activitate forestieră, după ce un activist de mediu a fost atacat cu pietre.

Omul obișnuiește să urmărească camioane încărcate cu lemne, despre care bănuieşte că ar face transporturi ilegale, și să transmită totul și pe rețelele de socializare.

După ultimele întâmplări, activistul a fost chemat la o discuție de către autoritățile locale, care au promis că-l vor susține în demersurile sale.

Acum trei nopţi, Daniel Bodnar, un cunoscut activist de mediu din Suceava, transmitea live pe o reţea de socializare cum urmăreşte un camion plin cu lemne, care şi-a terminat cursa în curtea unei societăţi comerciale. Moment în care omul a fost atacat cu pietre.

Zecile de mii de persoane care îl urmăresc în mediul online s-au arătat foarte indignate şi au postat imaginile pe paginile oficiale ale oficialilor ţării. Ministrul de Interne, Marcel Vela a reacţionat şi a trimis Corpul de Control în Suceava. Şi autorităţile locale s-au reunit în şedinţa pentru a dezbate această problemă. Invitat a fost şi Daniel Bodnar.

Daniel Bodnar, activist de mediu: "Vom semna un protocol de colaborare cu aceste instituţii, pentru a fi mai eficienţi şi pentru a avea ajutorul lor atunci când avem nevoie. Este regretabil până unde s-a ajuns, dar eu am încredere că lucrurile merg în direcţia bună."

De altfel, în tot judeţul au fost instituite filtre formate din echipaje de poliţie, jandarmerie şi de la Gardă Forestieră.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: "Sunt filtre fixe pe principalele rute uzitate de transportatorii de lemn. Sunt peste 7.000 de mc de lemn confiscaţi de la începutul acestui an însă, în ultima perioadă s-a intensificat transportul de material lemnos, aspecte relatate şi de partenerii noştri, activiştii de mediu."

Activiştii de mediu susţin că vor continua să monitorizeze transporturile de lemn din judeţul Suceava.


VIDEO PROTVPLUS.RO