Activist de mediu, acroșat de o mașină în timp ce urmărea un posibil transport ilegal de lemne. Reacția lui Marcel Vela

Ultima actualizare: 10-12-2020 11:06

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o rețea de socializare de o persoană care susținea că ar avea drept cauză identificarea și diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos.

Ca urmare a apariției imaginilor în spațiul public, s-a dispus trimiterea, de urgență, în județul Suceava, a unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică, ale Poliției Române, pentru a verifica cele sesizate.

Ministrul Ion Marcel Vela condamnă ferm astfel de fapte și reiterează faptul că prevenirea și combaterea furturilor de material lemnos ca și a despăduririlor abuzive constituie priorități ale mandatului său.

În situația în care, urmarea a controlului efectuat de structurile Poliției Române, vor fi identificate disfuncționalități în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vinovații vor fi prompt sancționați.

„Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situații de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocrația și profesionalismul”
, transmite ministrul Ion Marcel Vela.

Un activist de mediu din Suceava a fost implicat într-un nou scandal şi susține că a fost acroşat de o altă maşină cu intenţie chiar în timp ce urmărea un camion încărcat cu lemne posibil dintr-o exploatare ilegală.

Niciunul dintre tinerii aflaţi în maşină nu a fost rănit însă poliţia a fost chemată să ancheteze situaţia. Ecologistul susţine că este hărţuit şi ameninţat de mafia lemnului şi ar fi primit ameninţări inclusiv la adresa familiei sale.

Incidentul s-a petrecut pe o şosea care face legătura dintre localităţile Vama şi Gura Humorului. Activistul de mediu se afla împreună cu alţi doi prieteni într-o maşină şi făcea un live pe o reţea de socializare, şi simultan a sunat la 112, ca să ceară verificări în privinţa transportului de lemne.

Până la mobilizarea forţelor de ordine, omul s-a trezit însă acroşat de o altă maşină despre care spune că însoţea camionul încărcat.

Activistul de mediu susţine că în timp ce urmărea tirul, o altă maşină i-ar fi reperat şi i-a urmărit, iar la un moment dat, i-ar fi acroşat intenţionat. Celălalt şofer a rămas la faţa locului până la sosirea echipajelor de poliţie.

Poliţiştii au început verificările.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: ”Activistul a urmat un camion în trafic, la un moment dat având şi o şicanare în trafic cu un alt autovehicul care se pare că era condus de fiul şoferului autotrenului. În urma şicanării, autoturismul activistului a suferit avarii minore, fiind întocmit un dosar penal pentru distrugere”.

În urma violențelor din ultima vreme, şi a unor ameninţări care îi vizau inclusiv familia, după cum susţine activistul de mediu - el a decis să îşi ducă soţia şi copilul în străinătate, doar ca să îi ştie în siguranţă. Dar e convins că numai cu mult curaj şi determinare pot fi apărate pădurile Bucovinei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO