Actiune in forta a DIICOT la mai multe adrese din Capitala. Un italian, banuit ca a pus la cale un grup infractional

Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 13:09
Categorie: Actualitate

Actiune in forta vineri dimineata a procurorilor DIICOT. Au facut mai multe perchezitii in Bucuresti si Ilfov si banuiesc ca o firma din Braila a fost preluata cu forta.

Procurorii DIICOT au facut, vineri, 13 perchezitii domicilare in Bucuresti la persoane suspectate de mai multe infractiuni, intre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si dare de mita si luare de mita, printre cei vizati fiind si un cetatean italian. Saisprezece persoane au fost duse la audieri, douasprezece dintre acestea fiind suspecte. Prejudiciul in acest caz adus unei societati comerciale depaseste 2,7 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, cetateanul italian Marciano Pasquale, in intelegere cu Aurelia Leonte, angajata declarativ in functia de contabil la societatea bucuresteana Kanguru Expres VBC SRL, si Bogdan Valentin Cristea, in calitate de asociat unic si administrator al aceleiasi societati, au constituit, incepand din luna mai 2017, un grup infractional organizat in scopul acapararii in mod ilegal a majoritatii partilor sociale ale societatii Tebu Consult Invest SRL si obtinerea prin manopere dolosive (n.r. - facute prin inselaciune, cu rea-credinta) a unor importante sume de bani din conturile acestei societati comerciale.

Procurorii fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Anchetatorii sustin ca, prin uz de fals, Marciano Pasquale a folosit hotararea asociatului unic de cooptare a sa in cadrul actionariatului SC Tebu Consult Invest SRL prin majorare de capital social si de numire in functia de administrator al societatii si a actului constitutiv modificat, inscrisuri despre care stia ca sunt false, pentru a le depune la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti in scopul efectuarii mentiunilor privind modificarile survenite in actionariatul societatii, dreptul de administrare al acesteia si obtinerii unui certificat constatator.

De asemenea, Pasquale este acuzat ca tot prin uz de fals, a folosit, in calitate de pretins administrator al SC Tebu Consult SRL certificatul constatator ce continea date neconforme cu realitatea, pentru a cere si obtine schimbarea persoanei imputernicite sa faca operatiuni pe conturile SC Tebu si a specimenului de semnatura la unitatile bancare unde societatea avea deschise conturi.

 

Italianul mai este acuzat de instigare la fals intelectual, in conditiile in care a determinat, cu intentie, functionarul public Mihaela Bolintiru, angajata a ORC Bucuresti, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ateste fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului avand drept consecinta eliberarea, in 9 iunie, a certificatului de inregistrare a mentiunilor modificatoare survenite in actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

 

Totodata, Marciano Pasquale este acuzat de inselaciune pentru ca, in coniventa cu Bogdan Cristea, in calitate de administrator al SC Kanguru Expres VBC SRL, care a actionat in numele acestei din urma societati, prezentandu-se in calitate de administrator al SC Tebu (calitate dobandita in mod fraudulos prin falsificare si utilizare de inscrisuri falsificate), i-a indus in eroare pe reprezentantii Raiffeisen Bank S.A.- Agentia Giulesti obtinand inlocuirea titularului real ce avea imputernicire sa faca operatiuni pe conturile societatii. Potrivit anchetatorilor, cu participarea Aureliei Leonte, a dat ordin de efectuare a unei plati din contul SC Tebu Invest Consult SRL, in valoare de 2.711.748,20 lei, catre SC Kanguru Expres VBC SRL, indicand ca justificare contravaloare o factura fiscala reprezentand „lamai Turcia", emisa de catre SC Kanguru si a carei valoare depaseste cu mult cifra de afaceri a societatii, cumulata pentru anii 2011 - 2014.

 

Cercetarile continua pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta
Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta "Rise". In plangere apare si numele lui Liviu Dragnea
VIDEO PROTVPLUS.RO
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
LA MARUTA
Skivo, o zi în culisele vloggingului

06:20
vulcanizare
Când trebuie schimbate cauciucurile de iarnă? Deja s-au format cozi mari la vulcanizări
Băiețel de 3 ani, dat în urmărire națională. Cine l-a luat de acasă
Câte mii de deţinuţi au ieşit din închisori cu "marea eliberare" a lui Tudorel Toader
Un timişorean care a vopsit blocul în culorile tricolorului, amendat de poliţie
O traficantă de droguri şi-a primit banii înapoi de la statul român
Primul drum asfaltat între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, inaugurat în 2018. „Până acum ne-am unit pe jos”
foto craciun
Obicei costisitor al românilor, de Crăciun. Plătesc sute de lei pentru "amintiri de neuitat"
Un utilaj de deszăpezire a lovit o maşină, în Suceava. O familie întreagă, la spital
Cine este tânărul care a murit după ce s-a plimbat pe liniile de metrou. Autorităţile, fără reacţie
Oraşul care a înflorit cu bani de la UE. A luat 86% din fondurile alocate primăriilor
”Grădinarii" care aprovizionau Capitala cu droguri. Cum au ajuns de la castraveţi la canabis
Anchetă la un sediu de poliție, după ce peste 20.000 de pachete de țigări au dispărut