Actiune in forta a DIICOT la mai multe adrese din Capitala. Un italian, banuit ca a pus la cale un grup infractional

×
Codul embed a fost copiat

Actiune in forta vineri dimineata a procurorilor DIICOT. Au facut mai multe perchezitii in Bucuresti si Ilfov si banuiesc ca o firma din Braila a fost preluata cu forta.

Procurorii DIICOT au facut, vineri, 13 perchezitii domicilare in Bucuresti la persoane suspectate de mai multe infractiuni, intre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si dare de mita si luare de mita, printre cei vizati fiind si un cetatean italian. Saisprezece persoane au fost duse la audieri, douasprezece dintre acestea fiind suspecte. Prejudiciul in acest caz adus unei societati comerciale depaseste 2,7 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, cetateanul italian Marciano Pasquale, in intelegere cu Aurelia Leonte, angajata declarativ in functia de contabil la societatea bucuresteana Kanguru Expres VBC SRL, si Bogdan Valentin Cristea, in calitate de asociat unic si administrator al aceleiasi societati, au constituit, incepand din luna mai 2017, un grup infractional organizat in scopul acapararii in mod ilegal a majoritatii partilor sociale ale societatii Tebu Consult Invest SRL si obtinerea prin manopere dolosive (n.r. - facute prin inselaciune, cu rea-credinta) a unor importante sume de bani din conturile acestei societati comerciale.

Procurorii fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Anchetatorii sustin ca, prin uz de fals, Marciano Pasquale a folosit hotararea asociatului unic de cooptare a sa in cadrul actionariatului SC Tebu Consult Invest SRL prin majorare de capital social si de numire in functia de administrator al societatii si a actului constitutiv modificat, inscrisuri despre care stia ca sunt false, pentru a le depune la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti in scopul efectuarii mentiunilor privind modificarile survenite in actionariatul societatii, dreptul de administrare al acesteia si obtinerii unui certificat constatator.

Citește și
ofiter_DIICOT
Mama retinuta de procurori pentru ca a facut videochat erotic cu fiica sa de 9 luni. Cati bani castiga in 5 minute
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

De asemenea, Pasquale este acuzat ca tot prin uz de fals, a folosit, in calitate de pretins administrator al SC Tebu Consult SRL certificatul constatator ce continea date neconforme cu realitatea, pentru a cere si obtine schimbarea persoanei imputernicite sa faca operatiuni pe conturile SC Tebu si a specimenului de semnatura la unitatile bancare unde societatea avea deschise conturi.

 

Italianul mai este acuzat de instigare la fals intelectual, in conditiile in care a determinat, cu intentie, functionarul public Mihaela Bolintiru, angajata a ORC Bucuresti, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ateste fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului avand drept consecinta eliberarea, in 9 iunie, a certificatului de inregistrare a mentiunilor modificatoare survenite in actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

 

Totodata, Marciano Pasquale este acuzat de inselaciune pentru ca, in coniventa cu Bogdan Cristea, in calitate de administrator al SC Kanguru Expres VBC SRL, care a actionat in numele acestei din urma societati, prezentandu-se in calitate de administrator al SC Tebu (calitate dobandita in mod fraudulos prin falsificare si utilizare de inscrisuri falsificate), i-a indus in eroare pe reprezentantii Raiffeisen Bank S.A.- Agentia Giulesti obtinand inlocuirea titularului real ce avea imputernicire sa faca operatiuni pe conturile societatii. Potrivit anchetatorilor, cu participarea Aureliei Leonte, a dat ordin de efectuare a unei plati din contul SC Tebu Invest Consult SRL, in valoare de 2.711.748,20 lei, catre SC Kanguru Expres VBC SRL, indicand ca justificare contravaloare o factura fiscala reprezentand „lamai Turcia", emisa de catre SC Kanguru si a carei valoare depaseste cu mult cifra de afaceri a societatii, cumulata pentru anii 2011 - 2014.

 

Cercetarile continua pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta
Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta "Rise". In plangere apare si numele lui Liviu Dragnea

Ancheta ''Rise Project'' a ajuns si la DIICOT. Procurorii vor decide, in urmatoarele zile, daca vor cerceta sesizarea potrivit careia liderul PSD, Liviu Dragnea, ar face parte dintr-un grup infractional organizat.

Mama retinuta de procurori pentru ca a facut videochat erotic cu fiica sa de 9 luni. Cati bani castiga in 5 minute
Mama retinuta de procurori pentru ca a facut videochat erotic cu fiica sa de 9 luni. Cati bani castiga in 5 minute

Un caz ingrozitor, cu mame care isi abuzeaza copiii, a fost scos la iveala de procurorii DIICOT. O tanara de 24 de ani este acuzata ca isi batea joc de bebelusul ei de doar 9 luni, ca sa satisfaca pe internet, contracost, placerea unor pedofili.

Minore racolate prin metoda
Minore racolate prin metoda "lover boy" si traficate in strainatate. Ce a gasit DIICOT in casele proxenetilor

Politistii si procurorii au desfasurat, marti, peste douazeci de perchezitii in judetele Timis, Dambovita, Arges si Ilfov pentru destructurarea unei grupari suspectate de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

Retea de hoti de lux din vestul tarii, destructurata de DIICOT. Ce faceau suspectii inainte de fiecare lovitura
Retea de hoti de lux din vestul tarii, destructurata de DIICOT. Ce faceau suspectii inainte de fiecare lovitura

O retea de spargatori de lux a fost desfiintata in vestul tarii, dupa ce procurorii DIICOT si ofiteri ai IPJ au facut 45 de perchezitii in judetele Timis si Arad, miercuri dimineata.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.