Actiune in forta a DIICOT la mai multe adrese din Capitala. Un italian, banuit ca a pus la cale un grup infractional

Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 13:09
Categorie: Actualitate

Actiune in forta vineri dimineata a procurorilor DIICOT. Au facut mai multe perchezitii in Bucuresti si Ilfov si banuiesc ca o firma din Braila a fost preluata cu forta.

Procurorii DIICOT au facut, vineri, 13 perchezitii domicilare in Bucuresti la persoane suspectate de mai multe infractiuni, intre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si dare de mita si luare de mita, printre cei vizati fiind si un cetatean italian. Saisprezece persoane au fost duse la audieri, douasprezece dintre acestea fiind suspecte. Prejudiciul in acest caz adus unei societati comerciale depaseste 2,7 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, cetateanul italian Marciano Pasquale, in intelegere cu Aurelia Leonte, angajata declarativ in functia de contabil la societatea bucuresteana Kanguru Expres VBC SRL, si Bogdan Valentin Cristea, in calitate de asociat unic si administrator al aceleiasi societati, au constituit, incepand din luna mai 2017, un grup infractional organizat in scopul acapararii in mod ilegal a majoritatii partilor sociale ale societatii Tebu Consult Invest SRL si obtinerea prin manopere dolosive (n.r. - facute prin inselaciune, cu rea-credinta) a unor importante sume de bani din conturile acestei societati comerciale.

Procurorii fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Anchetatorii sustin ca, prin uz de fals, Marciano Pasquale a folosit hotararea asociatului unic de cooptare a sa in cadrul actionariatului SC Tebu Consult Invest SRL prin majorare de capital social si de numire in functia de administrator al societatii si a actului constitutiv modificat, inscrisuri despre care stia ca sunt false, pentru a le depune la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti in scopul efectuarii mentiunilor privind modificarile survenite in actionariatul societatii, dreptul de administrare al acesteia si obtinerii unui certificat constatator.

De asemenea, Pasquale este acuzat ca tot prin uz de fals, a folosit, in calitate de pretins administrator al SC Tebu Consult SRL certificatul constatator ce continea date neconforme cu realitatea, pentru a cere si obtine schimbarea persoanei imputernicite sa faca operatiuni pe conturile SC Tebu si a specimenului de semnatura la unitatile bancare unde societatea avea deschise conturi.

 

Italianul mai este acuzat de instigare la fals intelectual, in conditiile in care a determinat, cu intentie, functionarul public Mihaela Bolintiru, angajata a ORC Bucuresti, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ateste fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului avand drept consecinta eliberarea, in 9 iunie, a certificatului de inregistrare a mentiunilor modificatoare survenite in actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

 

Totodata, Marciano Pasquale este acuzat de inselaciune pentru ca, in coniventa cu Bogdan Cristea, in calitate de administrator al SC Kanguru Expres VBC SRL, care a actionat in numele acestei din urma societati, prezentandu-se in calitate de administrator al SC Tebu (calitate dobandita in mod fraudulos prin falsificare si utilizare de inscrisuri falsificate), i-a indus in eroare pe reprezentantii Raiffeisen Bank S.A.- Agentia Giulesti obtinand inlocuirea titularului real ce avea imputernicire sa faca operatiuni pe conturile societatii. Potrivit anchetatorilor, cu participarea Aureliei Leonte, a dat ordin de efectuare a unei plati din contul SC Tebu Invest Consult SRL, in valoare de 2.711.748,20 lei, catre SC Kanguru Expres VBC SRL, indicand ca justificare contravaloare o factura fiscala reprezentand „lamai Turcia", emisa de catre SC Kanguru si a carei valoare depaseste cu mult cifra de afaceri a societatii, cumulata pentru anii 2011 - 2014.

 

Cercetarile continua pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta
Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta "Rise". In plangere apare si numele lui Liviu Dragnea
VIDEO PROTVPLUS.RO
VISURI LA CHEIE
S-au intors acasa, insa nu la aceeasi casa.
Familia Dinuta poate incepe acum o viata noua, dupa ajutorul primit de la Visuri la cheie

00:58
VISURI LA CHEIE
Familia Dinuta a trecut peste orice problema, cu zambetul pe buze
Au ramas uniti, in ciuda a orice, insa nu au reusit sa-si contruiasca o casuta

00:29
LA MARUTA
Duckadam ne prezinta sotia si fiica
Regele Footbalului, Helmuth Duckadam, impreuna cu familia in platoul La Maruta

08:07
SPORT
Nationala joaca la PRO TV in urmatorii cinci ani.
Despre Nations League, “mandatul” de incredere si emotii: Costi Mocanu, exclusiv pe PROTVPLUS.RO

07:24
LA MARUTA
Andreea Esca, premiata de Ambasada Frantei
O multime e oameni dragi au fost alaturi de Andreea Esca la primirea distinsului premiu

03:21
LA MARUTA
Prezentatorul "Visuri la cheie", povesti din copilarie
Corneliu Ulici alaturi fratele sau in platoul La Maruta

13:47
LA MARUTA
Are 89 de ani si e campion la inot in tara si in europa
A socat o lume intreaga cu rezistenta pe care o are. Interviu in exclusivitate alaturi de campionul la inot in varsta de 89 de ani

14:26
VORBESTE LUMEA
Cameleonul muzicii de petrecere
Carmen Serban a trecut prin mai multe schimbari de look

04:18
VORBESTE LUMEA
Andreea Marin, probleme medicale
Andreea Marin, interventie chirurgicala in zona cervicala

14:59
GOSPODAR FARA PERECHE
EXCLUSIV: Vor să fie la brațul lui Neluțu, dar cine sunt ele de fapt?
Loiale, energice, harnice, consideră că sunt potrivite să își întemeieze o familie alături de Neluțu. Oare cine va fi aleasa?

01:09
accident brasiv
Un tânăr beat a furat maşina vecinei şi a produs 2 accidente. Ce făcea când l-au prins poliţiştii
Un bărbat din Harghita susţine că a fost atacat de 8 urşi când mergea pe bicicletă
Noua metodă prin care românii sunt păcăliți la telefon: „Era un ton foarte autoritar, să te facă să suni”
Măsurile luate de autorități pentru a opri răspândirea virusului pestei porcine
Războiul gunoiului, în sectorul 3. Primarul susţine că ROSAL răstoarnă pubelele în stradă
Starea bărbatului care a pus în alertă autoritățile române: „A avut o boală care l-a consumat”
Tarom
Pasagerii unui zbor TAROM au plecat spre Roma cu o întârziere de 5 ore
În ce stare este românul cu simptome de febră tifoidă din cauza căruia un avion a fost izolat la sol
Amenda primită de o familie care ascundea un pui de căprioară în cotețul găinilor
Mașină în flăcări la Bistrița. Ce au descoperit oamenii legii
Bărbatul care a căzut într-un cazan clocotit a murit. Nu a avut loc la Spitalul de Arși
Măsuri în cazul şcolii unde a avut loc o explozie. Vina, aruncată pe copii şi pe femeia de serviciu