Actiune in forta a DIICOT la mai multe adrese din Capitala. Un italian, banuit ca a pus la cale un grup infractional

Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 13:09
Categorie: Actualitate

Actiune in forta vineri dimineata a procurorilor DIICOT. Au facut mai multe perchezitii in Bucuresti si Ilfov si banuiesc ca o firma din Braila a fost preluata cu forta.

Procurorii DIICOT au facut, vineri, 13 perchezitii domicilare in Bucuresti la persoane suspectate de mai multe infractiuni, intre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si dare de mita si luare de mita, printre cei vizati fiind si un cetatean italian. Saisprezece persoane au fost duse la audieri, douasprezece dintre acestea fiind suspecte. Prejudiciul in acest caz adus unei societati comerciale depaseste 2,7 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, cetateanul italian Marciano Pasquale, in intelegere cu Aurelia Leonte, angajata declarativ in functia de contabil la societatea bucuresteana Kanguru Expres VBC SRL, si Bogdan Valentin Cristea, in calitate de asociat unic si administrator al aceleiasi societati, au constituit, incepand din luna mai 2017, un grup infractional organizat in scopul acapararii in mod ilegal a majoritatii partilor sociale ale societatii Tebu Consult Invest SRL si obtinerea prin manopere dolosive (n.r. - facute prin inselaciune, cu rea-credinta) a unor importante sume de bani din conturile acestei societati comerciale.

Procurorii fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Anchetatorii sustin ca, prin uz de fals, Marciano Pasquale a folosit hotararea asociatului unic de cooptare a sa in cadrul actionariatului SC Tebu Consult Invest SRL prin majorare de capital social si de numire in functia de administrator al societatii si a actului constitutiv modificat, inscrisuri despre care stia ca sunt false, pentru a le depune la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti in scopul efectuarii mentiunilor privind modificarile survenite in actionariatul societatii, dreptul de administrare al acesteia si obtinerii unui certificat constatator.

Mama retinuta de procurori pentru ca a facut videochat erotic cu fiica sa de 9 luni. Cati bani castiga in 5 minute

De asemenea, Pasquale este acuzat ca tot prin uz de fals, a folosit, in calitate de pretins administrator al SC Tebu Consult SRL certificatul constatator ce continea date neconforme cu realitatea, pentru a cere si obtine schimbarea persoanei imputernicite sa faca operatiuni pe conturile SC Tebu si a specimenului de semnatura la unitatile bancare unde societatea avea deschise conturi.

 

Italianul mai este acuzat de instigare la fals intelectual, in conditiile in care a determinat, cu intentie, functionarul public Mihaela Bolintiru, angajata a ORC Bucuresti, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ateste fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului avand drept consecinta eliberarea, in 9 iunie, a certificatului de inregistrare a mentiunilor modificatoare survenite in actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.

 

Totodata, Marciano Pasquale este acuzat de inselaciune pentru ca, in coniventa cu Bogdan Cristea, in calitate de administrator al SC Kanguru Expres VBC SRL, care a actionat in numele acestei din urma societati, prezentandu-se in calitate de administrator al SC Tebu (calitate dobandita in mod fraudulos prin falsificare si utilizare de inscrisuri falsificate), i-a indus in eroare pe reprezentantii Raiffeisen Bank S.A.- Agentia Giulesti obtinand inlocuirea titularului real ce avea imputernicire sa faca operatiuni pe conturile societatii. Potrivit anchetatorilor, cu participarea Aureliei Leonte, a dat ordin de efectuare a unei plati din contul SC Tebu Invest Consult SRL, in valoare de 2.711.748,20 lei, catre SC Kanguru Expres VBC SRL, indicand ca justificare contravaloare o factura fiscala reprezentand „lamai Turcia", emisa de catre SC Kanguru si a carei valoare depaseste cu mult cifra de afaceri a societatii, cumulata pentru anii 2011 - 2014.

 

Cercetarile continua pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spalare de bani, dare de mita, luare de mita si folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta

Ancheta DIICOT privind un grup infractional organizat, dupa ancheta "Rise". In plangere apare si numele lui Liviu Dragnea

VIDEO PROTVPLUS.RO

Primăria Capitalei

Primăria Capitalei vrea să investească peste 2,3 milioane de lei pentru Zilele Bucureştiului

Coliziune în lanț între sașe mașini pe A2 Bucureşti - Constanţa

Loteria bonurilor fiscale, extragerea din 22 iulie 2018. Bonurile câștigătoare

Accident grav, cu opt victime, pe Valea Oltului. Manevra inconștientă a unui șofer

Profesor de 28 de ani, mort în Făgăraș după ce a vrut să îşi recupereze rucsacul

Directorul APIA Cluj căzut din barcă în Lacul Beliș, căutat de scafandri. FILMUL incidentului

Rezultate Loto

Rezultate Loto 6 din 49, 22 iulie 2018. Numerele câștigătoare

Mesajul unui judecător pentru participanţii la Electric Castle sau Untold: ”Noi nu iertăm, nu suntem preoți”

Poliţiştii rutieri, plângere penală împotriva deputatului care i-a catalogat drept ”șpăgari și ciubucari”

Cod galben de inundaţii în judeţe, până miercuri. Zonele afectate

Accident mortal pe Transalpina. Un motociclist și-a pierdut viața

Nou regulament pentru reabilitarea faţadelor clădirilor din Capitală. Amenzi de până la 8.000 de lei