Zeci de preoți au donat sânge în Târgu Mureș. Speră ca enoriașii să le urmeze exemplul

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 18 Martie 2019 14:11
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 13:04
Categorie: Stiri actuale

Zeci de preoţi din judeţul Mureş participă la o misiune nobilă şi au venit, luni dimineață, la Centrul de Transfuzii din Târgu Mureş ca să doneze sânge.

Au primit binecuvântarea Înaltpreasfintitului Irineu, arhiepiscop al Alba Iuliei, care s-a alăturat şi el campaniei Bisericii ortodoxe. Ierarhii speră ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulţi credincioşi.

Peste 70 de preoţi din toate cele cinci protopopiate ale judeţului Mureş s-au prezentat, luni dimineață, la prima oră, la Centrul de Transfuzii din Târgu Mureş. Acţiunea de donare de sânge lansată de arhiepiscopul Alba Iuliei are ca scop ajutorarea celor care au nevoie urgentă de transfuzie în condiţiile în care spitalele sunt într-o continuă criză de sânge.

Părinte Ghelasie, stareţ Mănăstirea Sighişoara: "Glasul bisericii de fapt e glasul lui Christos şi atunci trebuie să răspundem apelului lui Isus, pentru că aşa cum a spus IPS, El a fost primul donator de sânge, iar eu sunt unul care am primit sânge o dată în viaţa mea. Am primit patru pungi de sânge, ştiu ce înseamnă să dai viaţa cuiva".

Mulţi preoţi au mai donat sânge şi speră că gestul lor să fie urmat şi de enoriaşi.

Daniel Hâncu, preot: "Am zece ani vechime de când donez aşa că mă bucur că şi în modul acesta s-a implicat biserica. Am sfătuit adesea şi pe alţi oameni şi prieteni cunoscuţi, rude, e o stare de bine pe care îţi dă faptul în sine, faptul că donezi sânge te gândeşti că prin sângele tău se poate salva o viaţă".

Irimie Gherman, preot: "Ţinând cont de faptul că noi mergem ca preoţi la diferiţi bolnavi de diferite boli, e un ajutor pe lângă cel duhovnicesc. Acesta este un ajutor material, dar bun, atât putem noi, pe lângă rugăciune şi împărtăşanie, să mai oferim celor suferinzi".

Chiorean Claudiu Dorin, preot: "Ideea este foarte bună şi de apreciat mai ales pentru perioada asta de post în care suntem chemaţi să fim deschişi faţă de ceilalți. Este un antrenament al voinţei spre deschidere pentru ceilalţi".

În judeţul Mureş, numărul donatorilor a scăzut simţitor în ultima perioadă.

Marinela Lazăr, psiholog Centrul de Transfuzii Târgu Mureş: "Un număr foarte mare de foşti donator şi-au găsit de lucru în altă parte şi au plecat sau au plecat să îşi facă studiile în alte oraşe. Şi mai este acest ritm alert al vieţii care ne face să uităm că cineva are nevoie de un gest mic de al nostru".

Pentru a funcţiona în limite normale şi pentru a putea asigura necesarul de sânge spiţatelor, zilnic 60 de persoane ar trebui să doneze.

Campania "Salvează o viaţă, donează sânge" continuă şi în perioada următoare, inclusiv prin centre mobile de recoltare de sânge, în localităţi mai mici.

Peste 100 de animale au murit într-un incendiu izbucnit în Prejmer
Peste 100 de animale au murit într-un incendiu izbucnit în Prejmer
VIDEO PROTVPLUS.RO
liviu dragnea, irina tanase
Dragnea, despre o posibilă nuntă cu Irina: ”Nici măcar nu știu dacă acceptă”
Accident cu 11 victime în Cluj, dintre care 9 sunt elevi. Planul Roșu, activat
Schimbările climatice afectează și pomii fructiferi. „Preţul aproape că se va dubla”
The Color Run 2019. Baie de culoare, roz fiind vedeta absolută
A murit pentru o poză, în același loc în care alte 5 persoane au căzut victime
Momentul în care un ”susținător” ezită să își pună tricoul cu PSD. ”Ți-e rușine?”. VIDEO
cutremur, romania, vrancea, 28 octombrie,
Cutremur în România, sâmbătă după-amiază. S-a produs la o adâncime de 133 de kilometri
Un copil de cinci ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit de o ambulanţă
Zeci de tone de tutun, confiscare de polițiști. Au fost deschise 862 de dosare penale. FOTO
Un român ar fi furat un bolid din Franța. A apucat să îl conducă doar până la Vama Sighet
Memorialul Colectiv, batjocorit cu mesaje electorale: „Este o lipsă de empatie”. FOTO
Înregistrările de la "creşa groazei". "În loc să te spele, doarme, nesimţita aia de mă-ta"