Acoperisuri luate de vant si sute de locuinte ramase fara curent, dupa o furtuna puternica in Dolj


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 21:07
Categorie: Stiri actuale
furtuna, inundatii

Acoperisurile unor case au fost luate de vant, iar culturile de legume au fost distruse, vineri seara, in urma unei furtuni violente care s-a abatut asupra unor localitati din judetul Dolj.

De asemenea, 500 de persoane au ramas pe intuneric din cauza vijeliei care a rupt firele electrice.

Vantul puternic si grindina au distrus culturile de legume si au avariat acoperisurile unor case din satele doljene Racarii de Jos, Tatomiresti si Bardesti, unele acoperisuri fiind smulse de vant si doborate la pamant, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"O adevarata tornada a provocat pagube considerabile la noi in comuna. Acoperisurile a aproximativ sase case au fost distruse partial sau in totalitate, au cazut peste retele elctrice si de telefonie. Pana si acoperisul bisericii din Racarii de Jos a fost afectat, iar mai multi castani foarte inalti au fost scosi din radacini si au cazut peste caile de acces. Am intervenit cu utiljale din cadrul primariei si am eliberat drumurile, iar in cazul caselor ramase fara acoperisuri i-am indrumat pe oameni, intrucat sunt obligati prin lege sa aiba asigurare la case, catre societatile de asigurare", a declarat Ion Racareanu, primarul din Bradesti.

Vijelia a lasat zeci de familii fara agoniseala din timpul verii, in conditiile in care furtuna a distrus in totalitate culturile de varza, ardei sau rosii din peste 20 de gospodarii.

"Nu se mai alege nimic din ele. Distruse, complet distruse. A batut piatra foarte mare, dar nu a batut mult, cateva minute, dar a facut prapad", a declarat Marioara Dinca, o pensionara din Racarii de Jos.

Cu exceptia unei singure case, care se afla in constructie, celelalte gospodarii afectate au fost asigurate, astfel ca oamenii trebuie sa se indrepte spre societatile de asigurare pentru a-si recupera banii si pentru a-si reface casele.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO