Plan Roşu după un accident cu 10 victime, în Sibiu. Starea răniților

accident sibiu
ISU

Accident rutier grav pe raza localității Avrig, județul Sibiu, în care au fost implicate 2 autoturisme și 2 microbuze.

UPDATE 17:30: Majoritatea răniţilor vor fi externaţi în urma investigaţiilor

Şase dintre cei zece răniţi în urma accidentului care a avut loc duminică pe DN1, la Avrig, vor fi externaţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce se vor termina investigaţiile medicale, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Decebal Todăriţă, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, cel mai grav este un bărbat de 20 de ani, cu mai multe traumatisme, care a fost operat la Ortopedie. Alţi doi răniţi vor fi operaţi la Ortopedie şi Chirurgie.

„La UPU Sibiu au ajuns nouă pacienţi, şase bărbaţi şi trei femei. Pacienţii au între 17 şi 52 de ani. Au fost preluaţi şi triaţi de medici, se află în investigaţii. Cel mai grav este un bărbat de 20 de ani, politraumatizat, cu care se va intra direct în sala de operaţie la Ortopedie. Alţi doi pacienţi vor rămâne internaţi pe Ortopedie, respectiv Chirurgie. Ceilalţi vor pleca, cel mai probabil, cu recomandări medicale, după încheierea tuturor investigaţiilor", a explicat Decebal Todăriţă.

Citește și
accident neamt
Accident grav în Neamț. Patru autoturisme implicate
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Unul dintre cei zece răniţi din accident a fost internat la Spitalul Militar.

UPDATE 14:00 Maşina condusă de şoferul care a produs accidentul de la Avrig, soldat cu zece răniţi, era echipată cu cauciucuri de iarnă, dar foarte uzate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

"Anvelopele autoturismului condus de şoferul care a produs accidentul sunt de iarnă, dar foarte uzate", a explicat Welter.

Şoferul vinovat de accident este un tânăr de 22 de ani, din Braşov, care se îndrepta duminică dimineaţa, spre Sibiu, pe DN1, pe centura ocolitoare a oraşului Avrig. Acesta a depăşit un autoturism, iar la revenirea pe banda sa a derapat şi a pătruns pe contrasens, intrând într-un microbuz şi pe urmă în alt autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat în alt microbuz.

În urma acestui accident, zece persoane au fost rănite, fiind transportate la trei spitale din municipiul Sibiu - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Militar şi Spitalul de Pediatrie.

La Pediatrie a fost transportat un tânăr de 17 ani, cu traumatism de claviculă, potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cristina Criveanu.

Printre răniţi se numără şi şoferul vinovat de accident şi cei trei pasageri din maşina sa, potrivit Elenei Welter.

Cel mai grav rănit este un bărbat care a suferit politraumatisme şi este inconştient. El a fost transportat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Conform ISU Sibiu, planul roşu de intervenţie s-a încheiat. La locul accidentului au intervenit 12 ambulanţe.

UPDATE 13:10 Ambulanţele au transportat la spitalele din Sibiu zece răniţi, dintre care unul intubat, în urma accidentului produs duminică pe DN1 la Avrig, în care au fost implicate două microbuze şi două autoturisme, a anunţat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cristina Criveanu.

"Zece victime, dintre care una intubată, preluate de către echipajele medicale şi încă opt care nu au nevoie de îngrijiri medicale. S-au prealertat spitalele din Sibiu", a declarat reprezentanta ISU Sibiu.

Potrivit acesteia, vinovat ar fi un şofer a cărui maşină a derapat, după ce a făcut o depăşire.

O parte dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Militar din Sibiu, celelalţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

La locul accidentului s-a instalat şi un cort în care să fie adăpostite persoanele care au fost în microbuze şi nu sunt rănite. O autospecială de pompieri va asigura încălzirea acestora.

Cele două microbuze sunt mixte, fiind destinate atât transportului de persoane, cât şi de marfă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

Într-un microbuz se aflau şapte pasageri, iar în celălalt - cinci, a precizat ea.

Conform datelor furnizate de Poliţie, accidentul a fost provocat de un şofer de 22 de ani, din Braşov, aflat la volanul unui turism care a efectuat o depăşire, iar la revenirea pe banda sa a derapat şi a intrat pe contrasens, lovindu-se de unul dintre microbuze şi un autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat în cel de-al doilea.

Având în vedere numărul mare de ocupanți, la nivelul județului Sibiu a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune alertarea tuturor echipajelor medicale SMURD și SAJ disponibile din zonă.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Un mort și 40 de răniți într-un accident de autocar produs în Elveția
Un mort și 40 de răniți într-un accident de autocar produs în Elveția

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 44 au fost rănite duminică dimineaţa într-un accident de autocar produs în apropiere de Zurich, în Elveţia, informează dpa.

Accident grav în Neamț. Patru autoturisme implicate
Accident grav în Neamț. Patru autoturisme implicate

Şapte persoane, printre care şi un copil de şase ani, au ajuns la spital, sâmbătă după-amiază, în urma unui accident rutier petrecut în judeţul Neamţ şi în care au fost implicate patru autoturisme.

Accident cu 4 răniţi şi un mort, în Timiş. Judeţul este sub Cod Portocaliu
Accident cu 4 răniţi şi un mort, în Timiş. Judeţul este sub Cod Portocaliu

Un accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme, soldat cu o persoană decedată şi alte patru rănite, s-a produs, sâmbătă, pe DJ 592, în apropiere de Chevereşu Mare

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.