Sorin Oprescu, chemat la DNA, in calitate de martor. A dat explicatii despre retrocedarea unui teren dintr-o zona de lux

Dată publicare: 18-07-2014 14:01
Dată actualizare: 21-07-2014 07:09


Sorin Oprescu a fost chemat vineri la Directia Nationala Anticoruptie, in calitate de martor, ca sa dea explicatii intr-un dosar legat de retrocedarea, in 2005, a unui teren din zona de lux a Bucurestiului.

Deja, doi functionari subordonati lui Sorin Oprescu au fost pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Totul a pornit de la un teren amplasat in spatele Casei Presei Libere, pe malul Lacului Baneasa, in suprafata de 1,5 hectare. Operatiunea este considerata ilegala, iar artizan al retrocedarii ar fi fost un jurist din Primaria Capitalei, care l-ar fi pus si intr-o postura delicata pe actualul edil. Tot vineri s-a prezentat in calitate de martor si viceprimarul Marcel Nicolaescu.

"Inculpatul Creci Andrei-George a actionat pentru inlaturarea ilicita a urmarilor faptei penale savarsite, astfel incat sa zadarniceasca urmarirea penala si tragerea la raspundere penala si civila, impreuna cu celelalte persoane cercetate, prin aceea ca a redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului Bucuresti la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie'', acuza procurorii, potrivit Biroului de Presa al DNA.

Anchetatorii banuiesc ca cei care au primit terenul au fost despagubiti ilegal si cu bani.

Sorin Oprescu trebuie sa le explice procurorilor anticoruptie cum a ajuns sa semneze un document redactat de juristii primariei, prin care sustinea ca Primaria Municipiului Bucuresti nu se constituie parte civila intr-o ancheta ce vizeaza o tranzactie ilegala de care ar fi beneficiat mai multi mostenitori, cu terenul evaluat la peste 3 milioane de euro.

De altfel, afirma procurorii anticoruptie, aceasta retrocedare din 2005 girata de viceprimarul de la acea vreme s-ar fi facut in baza unor documentatii nelegale, puse la cale de juristii Primariei Capitalei. Problema este ca cei care au redactat documentele l-ar fi pus, pe perioada anchetei, pe Oprescu sa semneze, astfel incat sa rezulte ca Primaria Bucurestiului nu emite nicio pretentie.

Sorin Oprescu a declarat ca, in cazul in care se dovedeste ca intr-adevar Primaria a fost prejudiciata, atunci se vor cere despagubiri.


VIDEO PROTVPLUS.RO